EUR: 325,42 Ft
CHF: 293,38 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Pécs

Nagyon szuper lesz a nyári színház

Tizenkét produkcióra, köztük vígjátékra, bohózatra, a L’art pour l’art Társulat estjére várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 6. között a Pécsi Nyári Színház.

Vidákovics Szláven, a Pécsi Horvát Színház igazgatója, a nyári játékok főszervezője úgy vélekedik, idén is tartalmas kikapcsolódást fognak nyújtani a közönségnek, hiszen tizenhét estén át tucatnyi produkciót tűznek műsorra a pécsi belvárosban található Káptalan utcai szabadtéri színpadon.


Meghívott előadások mellett saját bemutatót is láthat a közönség fotó:PKK

A színészművész-direktor lényegesnek tartja, hogy a meghívott előadások mellett – amelyekben számos hazai sztárnak tapsolhatunk – idén is láthat saját bemutatót a pécsi közönség. A jól bevált hagyománynak megfelelően a Pécsi Nemzeti Színházzal közösen viszik színre Marc Camoletti: Boeing, Boeing (Leszállás Párizsban) című vígjátékát, amelyben a Pécshez ezer szállal kötődő Kossuth-díjas színművésznő, Vári Éva is szerepet vállalt.

Őri László, Pécs alpolgármestere kiemelte: a Pécsi Nyári Színház programjai már négy évtizede gazdagítják a megyeszékhely kulturális kínálatát a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) utáni időszakban.

– A pécsi önkormányzat a szervező Pécsi Horvát Színház Nonprofit Kft. támogatásával járul hozzá az eseménysorozat sikeréhez, mivel a Pécsi Nyári Színház előadásai a város kulturális életének meghatározó részei voltak a múltban, és azok a jelenben is. A programoknak köszönhetően évről évre olyan nagyszerű színművészek és rendezők munkáit élvezhetik a pécsiek, akiket az év nagy részében a főváros vagy más magyar nagyvárosok színházaiba szólít az élet – mondta el Őri László.

A Pécsi Nyári Színházról részletesebb információk a www.pecsinyariszinhaz.hu oldalon olvashatók, ezen a felületen lehetőség van internetes jegyvásárlásra is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.