2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Békéscsaba

Nálunk járt az olimpiai láng!

Békéscsabára is megérkezett a júliusban Győrben megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) olimpiai lángja.

Fotó: Szabó Judit
Kiss Tibor, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere adta tovább a Diákolimpia lángját, melynek következő állomása Gyula volt.

Elsőként a Városháza elé érkezett a láng, amelyet először Urbanikné Rosza Mária és Urbanik Sándor atléták vittek tovább, majd Csulik Pálné olimpiai negyedik helyezett kézilabdázó következett, aki az Andrássy út elejétől a Munkácsy utcáig futott, ahol Pásztor Józsefnek, a békéscsabai labdarúgás egyik legsikeresebb alakjának adta át a fáklyát.

A Korzó téren Pásztor Józsefet Bökfi János olimpiai negyedik helyezett súlyemelő váltotta, aki a Gyóni Géza utcánál átadta a lángot Makra Noémi tornásznak, az egyetlen békéscsabai EYOF-aranyérmesnek. Ő a városi bevásárlóközpontban lévő színpadra vitte az olimpiai lángot.


Ezután Szigeti Csaba, a békéscsabai polgármesteri hivatal sportcsoportvezetője köszöntötte a megjelenteket, és továbbították a lángot Tóth Viktóriának, Győr programszervezési referensének. Tóth Viktória a rendezvényen elmondta, ezt a lángot május 24-én Rómában Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Görbicz Anita válogatott kézilabdázó vették át.

A július 23-ai megnyitóig kilencven városba tervezik elvinni a fáklyát, amelyet tovább is adott Kiss Tibornak, Békéscsaba alpolgármesterének.

Kiss Tibor is örömét fejezte ki, hogy ismét egy ilyen jelentős pillanat tanúi lehetnek a békéscsabaiak, hiszen a napokban volt az összevont labdajáték diákolimpiája is, amely szintén a településen is zajlott. A lángot az ünnepség után Gyulára vitték tovább.

Fotó: Szabó Judit

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.