EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 18., szombat
Piroska

Belföld

Négy embercsempész ellen indult eljárás Szegeden

Fejenként negyvenezer forintért akart a szerb-magyar határ közeléből Ausztriába szállítani pakisztáni migránsokat az a négy férfi, akiknek elrendelte előzetes letartóztatását a Szegedi Járásbíróság – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a gyanúsítottak ellen vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárás.


A megalapozott gyanú szerint a négy férfi két személygépkocsival érkezett kedden az éjjeli órákban Mórahalom külterületére. A két autóba nyolc pakisztáni állampolgárt vettek fel, akiket korábban embercsempészek juttatták át a szerb-magyar határon. A gyanúsítottak fejenként 40 ezer forintért szállították volna őket Ausztriába.

A gyanúsítottak közül hárman többszörösen büntetett előéletűek, a bűncselekményt részben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés ideje alatt követték el, kettejük ellen pedig más ügyben körözést is kibocsátottak a hatóságok.

A Szegedi Járásbíróság – ügyészi indítványra – elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását – tudatta a csoportvezető ügyész.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cser Ágnes: Igazságtalan és etikátlan az orvoskamara javaslata

    Cser Ágnes: Igazságtalan és etikátlan az orvoskamara javaslata

    Az érdekképviselet etikátlannak és igazságtalannak tartja az orvoskamara javaslatát, amely szerint büntetni kellene a paraszolvenciát – mondta Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

  • Ezt a terméket hívta vissza a Rossmann

    Ezt a terméket hívta vissza a Rossmann

    A Rossmann Magyarország Kft. visszahívta az 500 grammos enerBIO Szójapehely elnevezésű termékét tropánalkaloid-szennyezettség miatt, a vállalkozás a termék visszahívásáról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih) is tájékoztatta – közölte a hivatal pénteken honlapján.