2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Békéscsaba

Négy góllal zárta a szezont az Előre

Bár a Békéscsaba 1912 Előre felnőttegyüttesének elsődleges célja az NB I-be való feljutás volt, Boér Gábor vezetőedző szerint az ötödik helyen záró csapatnak nincs miért szégyenkeznie. Érkezése óta új típusú edzésmunkát vezettek be, aminek a sikerei az utolsó meccseken már megmutatkoztak. A kemény munka pedig folytatódik.

Egy nyertes mérkőzéssel, végül az ötödik helyen zárta a másodosztályú bajnokságot az Előre első csapata. Az utolsó meccsen négy gólt szereztek, ami azért is volt fantasztikus, mert az egyik távozó játékos is kapuba talált, így még szebb emlékekkel hagyhatja el a csabaiakat – tudtuk meg Boér Gábortól. A vezetőedző szerint azért is szerencsés ilyen eredménnyel zárni a szezont, mert a játékosok, a klub vezetői és a szurkolók is az utolsó játékra fognak emlékezni a következő idény első meccséig.


Boér Gábor egy nehéz helyzetben lévő csapatot vett át néhány hónapja: akkor éppen a kilencedik helyen álltak, tizenkét pontra a feljutó helyektől – mélyponton voltak a fiúk. Ráadásul éppen egy hétközi forduló után kellett őket felrázni a hétvégi megmérettetésre, tehát alig pár napja volt a stábnak csodát tenni. Ez a munka olyan jól sikerült, hogy egy győzelmi sorozat következett az Előre életében, hét meccsen keresztül veretlenek maradtak.

Fotó: Békéscsaba 1912 Előre
Végül az ötödik helyen zárta a másodosztályú bajnokságot az Előre első csapata

Majd ismét jött a mélypont, amire számítottak is a szakemberek, hiszen egy teljesen új edzésmunkát vezettek be, amihez hozzá kellett szokniuk a játékosoknak. A hullámvölgy miatt pedig végleg el is kellett búcsúznia a csapatnak a feljutástól. Bár Boér Gábor azért elmondja, hogy a feljutás nem ezen a három meccsen, hanem az őszi és a tavaszi szezon rossz indításán múlt elsősorban. Ő úgy érzi, elégedett lehet a csapattal, profi munkát végeztek a játékosok, és ez a profi hozzáállás remélhetőleg folytatódik a nyári felkészülés alatt is.


A játékoskeretben lesznek változások a következő szezonig, annyi azonban biztos, hogy a 2017/2018-as évadban is Boér Gábor irányítja az együttest. Az átigazolási időszakra a vezetőedző egyik nagy terve, hogy minden posztra legyen két hasonló kaliberű játékos, így egy esetleges sérülés vagy eltiltás sem rendítené meg a csapatot. Abban már biztos a klub vezetősége, hogy mindenképpen magyar játékosokat akar szerződtetni, és minél több fiatal, Békéscsabán nevelkedett focistával szeretnék bővíteni a keretet. Szükség van viszont még néhány tapasztaltabb, karakteres labdarúgóra is, akik meghatározhatják az öltözői hangulatot, ezért folynak a tárgyalások, a megkeresések, hogy egy még profibb csapatot láthasson a közönség a Kórház utcai stadionban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.