2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Dunaújváros

Negyedszer is nekifutnak

Negyedik alkalommal futhatnak neki, ugorhatnak bele (a vízbe) és pattanhatnak nyeregbe (a kerékpáron) a triatlon szerelmesei a dunaújvárosi Alsó-Duna-parton. Az Aquarius Triatlont évről évre egyre nagyobb érdeklődés kíséri, olyannyira, hogy nemzetközi szintű versenyzők is jelezték részvételüket. 

Első alkalommal még csupán baráti erőfelmérő volt, majd a második évtől már országosan jegyzett verseny lett az Aquarius Triatlon, amelyet idén negyedik alkalommal szerveznek meg az Alsó-Duna-parton július 2-án, vasárnap reggel kilenc órától. Mint azt a versenyt szervező DTSE honlapján olvashatjuk, az első triatlonon mintegy ötvenen vettek részt, míg a második és harmadik alkalommal már kétszáz fő körül volt a versenyzők száma. A szervezők a résztvevők számának növekedésével arányosan nagy gondot fordítanak arra, hogy mindenki elégedetten térjen haza a megmérettetésről, akár hobbiból, akár versenyszerűen sportol. A nevezési díj több hasznos felszerelést is tartalmaz, és a viadal végeztével mindenkit vendégül látnak egy meleg ebédre, vacsorára.


Flander Márton is részt vesz az Aquarius Triatlonon
fotó: Korecz Márk

Az idén ráadásul nemzetközi szintű versenyzők is neveztek az Aquarius Triatlonra, így minden bizonnyal látványos, komoly küzdelmeknek ad majd otthont az öböl, ahol az úszást, az Alsó-Dunapart, ahol a futást, és a felső sétány, ahol a kerékpáros versenyszámot rendezik meg. Ebben az évben többek között Flander Márton, az elmúlt három év hosszú távú országos triatlonbajnokságának győztese is rajthoz áll a dunaújvárosi triatlonon.

Kapcsolódó Cikkek