EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Belföld

Néhány nap és már a számlanyitásért sem kell fiókba menni!

A GRÁNIT Bank a legmodernebb technológiai követelményeknek megfelelően megújította a 2012-ben az országban elsőként bevezetett VideóBank rendszerét és alkalmassá tette a videó-chat-en keresztüli ügyfélazonosítás lebonyolítására.

Az új technológia zártkörű tesztelése folyamatban van, ami után hamarosan várható, hogy a lakossági ügyfelek élesben is használatba vehessék, ami a lakossági ügyfelek elektronikus azonosítását részletesen szabályozó MNB rendelet hatályba lépését követően várható. Az MNB a rendelet egyeztetési folyamatába bevonta a Magyar Bankszövetséget, és a végleges szabályozást a GRÁNIT Bank információja szerint a bankrendszer véleményét figyelembe véve alakítja ki.


A GRÁNIT Bank 2010-es alapításától kezdve digitális modellt valósít meg a lakossági üzletágban. Ennek keretében minden évben újabb és újabb innovatív szolgáltatásokkal igyekszik a lakossági ügyfelek számára egyértelművé tenni, hogy a bankolás egyszerre lehet kényelmes, gyors és költséghatékony. A GRÁNIT VideóBank 2012-es bevezetésekor az ország első, PC-n és mobileszközön, a világon bárhonnan elérhető videós ügyfélszolgálata volt, tavaly ősszel pedig a bank Európában is elsőként vezette be az újgenerációs, a Mastercard technológiáján alapuló banki mobiltárcát, a GRÁNIT Pay-t. A GRÁNIT Bank mobilapplikációjában elérhető GRÁNIT Pay alkalmazással a hagyományos bankkártya pillanatok alatt a mobiltelefonra telepíthető, és ezt követően az érintőkártya képes elfogadóhelyeken bárhol a világon lehet bankkártya nélkül, a mobiltelefonnal fizetni.

A GRÁNIT Bank mobilapplikációja emellett számos ingyenes kényelmi és biztonsági megoldást tartalmaz,
többek között a piacon továbbra is egyedülálló GRÁNIT Lock-ot, amellyel az ügyfél a bankkártyáját bármilyen visszaélés megakadályozására egy kattintással zárolhatja, majd egy újabb kattintással ismét megnyithatja.

Az elektronikus csatornán lebonyolítható ügyfélazonosítást megengedő – mától hatályos – 2017. évi LIII számú törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról várhatóan nemcsak a XXI századi digitális bankolás előtt nyitja meg az utat, de valóban lehetővé válik, hogy a számlanyitás miatt sem kell többé a fiókba járni. „A banki ügyfelek 92 százaléka örömmel fogadná, ha úgy nyithatná meg bankszámláját otthonról, hogy közben a személyes ügyintézésről sem kell lemondania és 73 százalékuk szerint nagymértékben elősegítené a bankváltást, ha az új bankszámláért be sem kell menniük a fiókba” – hangsúlyozta a GRÁNIT Bank közleménye a bank felmérése alapján. A GRÁNIT Bank internetes kérdőívére beérkezett csaknem 1400 válasz alapján az ügyfelek 79 százaléka kipróbálna egy új bankot, ha nincs számlavezetési díj és a bankkártya az első évben ingyenes, 84 százalékuk pedig inkább otthonról online nyitna bankszámlát, mint egy bankfiókban vagy egy előre egyeztetett helyszínen, vállalva az esetleges kiszállási díjat is.

A felmérés is bizonyítja, hogy a technológiai fejlődés felgyorsulása és az okoseszközök rapid terjedése révén változnak a bankolási szokások, ami nagy kihívás elé állítja az egész bankrendszert. ”A technológiai változásból adódó lehetőségek biztosítása folyamatos innovációra készteti a GRÁNIT Bankot, ennek keretében került sor a 2012-ben – az országban elsőként bevezetett – Videóbank szolgáltatás technológiai megújítására és arra, hogy a csatornát a bank műszakilag alkalmassá tette a várhatóan nemsokára elinduló videós ügyfélazonosításra is” – fogalmazott a közlemény.


Kapcsolódó Cikkek