EUR: 325,48 Ft
CHF: 294,18 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Szolnok

Neked munka, nekem álom

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program egy olyan egyedi kezdeményezés Magyarországon, amely lehetőséget ad fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására.

A szervezők meggyőződése, hogy az integráció és befogadás ügyét legjobban a személyes találkozások szolgálják. Budapesten május 30-án került sor a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap megrendezésére. Budapest mellett azonban idén mind a 19 megyében voltak „álomnapok”. Vidéki partnerszervezetek közreműködésével május 30-tól június 2-ig várták a fogyatékos résztvevőket a munkahelyek. A cél, hogy 2017-ben legalább 200 fogyatékos ember próbálhassa ki magát 200 különböző munkahelyen e különleges nyílt nap keretében.


Szolnokon és a környéken minden felkeresett cég igent mondott a MÁV-tól a Szolnok Televízión keresztül a Jelmez Art Kft.-n át a TiszapArt moziig. A megyében JNSZ Megye Esély Szociális Közalapítványa koordinálta a programot. Az igazgató, dr. Nagyné Varga Ilona elmondta, ha az álomnapon az adott cégnél beválik a fogyatékkal élő dolgozó és munkájára tényleg szükség is van, a vállalkozás akár hosszú távú szerződést is köthet vele.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.