EUR: 325,72 Ft
CHF: 295,72 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Nagykanizsa

Nem a tudás, hanem a tanulás

Kiváló tanulókat és felkészítőiket köszöntötték a hagyományos tanévzáró gálán Kanizsán. Idén mintegy 120 fiatal és tanára rázhatott kezet a város elöljáróival.

Dénes Sándor polgármester Carl Friedrich Gauss német matematikust idézve leszögezte, nem a tudás, hanem a tanulás, nem a birtoklás, hanem a szerzés, nem az ottlét, hanem az odaút szerzi a nagyobb örömet. Azt mondta: egy igazi közösség számára nagyon fontos a hagyomány és a múlt megismerése és átadása, azonban legalább ilyen fontos az is, hogy kitüntesse figyelmével és köszönetével azokat, akik a jövő megalapozásában komoly részt kívánnak betölteni.


A polgármester szerint ezek a fiatalok mernek a hagyományos értékek mentén példaképek lenni (Fotó: Gergely Szilárd)

– Az önök együtt végzett munkája, az elmúlt időszak eredményei azt bizonyítják számunkra, hogy hozzátettek a közös épületünkhöz egy olyan téglát, mely önöket és remélhetőleg mindannyiunkat is előbbre visznek egy sikeres jövő irányába – mondta Dénes Sándor. – Mai világunkban számos helyen azt látjuk és halljuk, tapasztaljuk, hogy nem a gondolkodás, a hivatástudat és a kitartó munka a követendő minta. Valóban sok olyan eszköz születik, ami megkímél minket emberi képességeink felszínre hozásától, a fáradalmaktól, de a mai nap azt mutatja fel, igenis létezik az a hit és az az emberi vágyakozás, amely a tehetség kibontakozásában és a munkában látja életének követendő útját.

A városvezető hangsúlyozta, Kanizsa kiváló fiataljai mernek a hagyományos értékek mentén példaképek lenni, és ez megnyugtató, mert a jelen ifjúságának tehetsége és szorgalma a jövő sikerének záloga is egyben.

Kapcsolódó Cikkek