2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Szeged

Nem értik, Botka miért a bevándorlók érdekeit helyezi előtérbe

Futótűzként terjed a hír: Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje eltávolítaná a déli határszakaszon lévő kerítést. Szeged környéki gazdák elutasítják az ötletet, mert nem akarják még egyszer átélni a migrációs roham 2015-ös brutális hónapjainak szörnyűségeit.

– Több millió forintos kárt okoztak a migránsok a családi gazdálkodásunkban akkor, amikor az Orbán-kormány még nem építette meg a kerítést a magyar–szerb határon. Mindennapos látvány volt, ahogy több száz fős csoportokba verődve végigvonultak a földjeinken, és 8-10 méter szélességben kitaposták a veteményeinket. Rengeteg kellemetlenséget okoztak, hiszen botokkal hadonászva félelmet keltettek az emberekben az utak mentén – idézte fel lapunknak Pakai István, amikor megkérdeztük, mit gondol arról, hogy a szocialista Botka László miniszterelnökké választása esetén lebontaná a déli határon álló kerítést.


Kerítésbontó” László

Botka „Kerítésbontó” Lászlónak is nevezhetjük az MSZP miniszterelnök-jelöltjét – így reagált Hollik István kereszténydemokrata honatya arra, hogy a szegedi polgármester azt mondta, először is nem építette volna meg, de ha már így alakult, lebontaná a déli határszakaszon lévő kerítést. Hollik emlékeztetett, a bevándorlás- és betelepítéspárti Botka álláspontja nem újszerű, hiszen 2015-ben, a migrációs krízis kellős közepén úgy fogalmazott, a szegedieket nem zavarták a migránsok.

A mezőgazdász megemlítette, korábban a saját udvarában is találkozott hatásértőkkel. Az egyik éjszaka azt láttam, hogy egy 8-10 főből álló csoport várakozott az ajtó előtt. Eközben a gyermekeim bent aludtak. Még egyszer nem szeretném ezt átélni – mesélte. Kiemelte, mindez a kerítés megépítéséig tartott, ugyanis manapság egyetlen migránst sem lehet látni a környéken, sem bel-, sem külterületen. A fizikai és a jogi határzár révén megszűnt a rettegés. Az itt élő családok nem is akarják, hogy valaha visszatérjen.

– 800 méterre élek a határtól, így bennünket is testközelből érintett a migráció kérdése. A bevándorlók úgy gázoltak át rajtunk, mint egy tehéncsorda a legelőn – fejtette ki véleményét Varga Ferenc. A gazda nem érti, hogy Botka László miért a bevándorlók érdekeit helyezné előtérbe a magyar állampolgárok védelmével szemben, ezt a hozzáállást elfogadhatatlannak tartja. Ő is kiáll amellett, hogy a határzárnak igenis maradnia kell, mert a nyilvánvalóan elhúzódó migrációs válság során csak ez szavatolja a magyarság biztonságát és nyugalmát.


Kapcsolódó Cikkek