EUR: 324,11 Ft
CHF: 292,14 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb Nagykanizsa

Nem sokon múlt

Az első félidőben kitűnő teljesítményt nyújtva 2-0-ra megverte az NB III-as osztályozó visszavágóján az UFC labdarúgócsapata a Makót. Ez azonban kevés volt ahhoz, hogy a Nagykanizsa a pályán kiharcolja a feljutást.

Régi időket idéző focihangulat várta a makói 4-1-es vereség ellenére is az együtteseket az Olajbányász-stadionban. Több mint kétezren figyelték, ahogyan az első negyvenöt percben Gombos Zsolt gárdája szívvel-lélekkel, fanatikusan, ellentmondást nem tűrően futballozik. A kanizsai attak sikeres volt, Nagy Gergő a 13. és a 40. percben is betalált, s még számos lehetősége akadt az UFC-nek, amely már az első 45 percben a maga javára fordíthatta volna a párharcot, hiszen a feljutáshoz 3-0-ra kellett volna nyernie, s ez bőven benne volt a meccsben.


A második félidőre a Makó stabilizálta játékát, masszívan és jól védekezett, s bár még ekkor is voltak kanizsai helyzetek, de az egyetlen szükséges gól már nem született meg. Pedig Zsirai, Péntek és Nagy lábában-fejében is benne volt az újabb találat, s egy szabadrúgásból Hóbor is majdnem megtréfálta a Csongrád megyei hálóőrt.

A 4-3-as összesítés Méhes Tibor együttese számára jelentett NB III-as tagságot, amit a maroknyi makói szurkolótáborral meg is ünnepelt. Ám a kanizsai drukkerek is kitettek magukért, vastapssal és füstbombákkal köszöntötték együttesüket, amelynek tagjai közül többen is sírásra görbülő szájjal mentek a kerítésen lógó drukkerekhez pacsizni.


A kanizsai drukkerek győztesként ünnepelték a csapatot (Fotó: Gergely Szilárd)

– Köszönöm a szurkolóknak, hogy kiálltak a csapat mellett – fogalmazott a mérkőzés után Gombos Zsolt, az UFC Nagykanizsa vezetőedzője. – Megható volt, ahogyan nehéz helyzetünkben, a 4-1-es vereség után is mellénk álltak. A végén pedig, beleértve a szakmai stábot is, nem volt olyan közöttünk, aki ne hatódott volna meg, attól függetlenül, hogy győzelmünk ellenére nem sikerült kivívnunk a feljutást. Mindez azt bizonyítja, hogy szükség van Nagykanizsán a focira, a teljesítményt, az akaratot pedig értékelik a drukkerek.

Azonban még nincs minden veszve: ha minimális és csak matematikai esély is maradt – de maradt az NB III-ra. A csoportok feltöltésénél ugyanis előfordulhat, hogy Nyugaton nem lesz meg a szükséges csapatlétszám. Ekkor pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség döntésén múlik, hogy az osztályozós párharcok egyik legjobbjának, a Nagykanizsának felkínálja-e a harmadosztályú tagságot. Mindez csak lapzártánk után derül ki, de annyi tény: hétfőn az UFC-nél mindenki leste a levelezőrendszert, az MLSZ-honlapot, hivatalos értesítésre várva…

Kapcsolódó Cikkek