2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Hódmezővásárhely

Nemcsak kővel, kerékpárúttal is kerítve lesz

A kerékpárosok Kánaánjává válhat Hódmezővásárhely és térsége. A Modern Városok Program keretében a magyar állam és Hódmezővásárhely kötött egy megállapodást, amelynek egyik fontos pontja, hogy Hódmezővásárhely térségében egy turisztikai kerékpárút-hálózat épülhet ki. Összesen 117 kilométernyi bicikliút vonhat így hálót Vásárhely köré, elérve a turisztikai látványosságokat, feltárva a térség kincseit.

Vásárhelyen és a környéken alapvetően olyan kerékpárutak vannak, amelyek funkcionálisak, a munkába, iskolába járást szolgálják. Ez a kerékpárút-hálózat feltárná a táj ökológiai ajándékát és kulturális perspektíváját, többek között a Tisza-töltést, a Tisza-partot, a mártélyi holtágat, a Marost, illetve a földeáki régi templomot.


A Modern Városok Program minden elemével kapcsolatban folyamatosak a tárgyalások, egyeztetések – mondta Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter.

A hálózat egyik állomása lehet a csomorkányi templomrom, illetve a kardoskúti puszta is.

– Óriási természeti érték, ami itt van Kardoskúton. Szinte meghaladja a Hortobágy jelentőségét. Ha kivisszük ide a kerékpárutat, akkor ez a Csomorkány út melletti kerékpárút problémáját is megoldja – fejtette ki véleményét Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter. – Most tárgyaltam a Nemzeti Turisztikai Ügynökséggel. Az a kérdés, hogy ez Magyarország turisztikai kínálatába beilleszthető-e, és lenne-e rá kereslet vagy sem. A turisztikai ügynökség hatásvizsgálatot készít, és ha van rá kereslet, akkor itt egy olyan turisztikai látványosságot kell megvalósítani, ahol a kerékpárút mellett pihenők, játszóterek, kikapcsolódási pontok valósulnak meg – ismertette az elképzelést Lázár János.

Kapcsolódó Cikkek