EUR: 325,97 Ft
CHF: 294,31 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Külföld

Németh Zsolt: A magyarok már bizonyították a németeknek, hogy nem szűkkeblűek

A magyarok a berlini fal ledöntéséhez és a német egység helyreállításához adott hozzájárulásukkal már bizonyították, hogy nem szűkkeblűek – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke pénteken a közmédiának Berlinben, ahol emlékművet avattak a visegrádi négyek (V4) tiszteletére.

A V4-csoportnak a Németország újraegyesítéséhez nyújtott segítségről megemlékező alkotást felavató ünnepség után adott nyilatkozatában a fideszes politikus hangsúlyozta, hogy amikor a britek, a franciák, az amerikaiak és az oroszok gyanakodva tekintettek a német egységre, a visegrádi országok kiálltak a németek mellett.


Ezt nem felejtették el Németországban, és “ma is tudják, hogy nem Európa ellen vagyunk, amikor megfogalmazzuk sokszor sajátos véleményünket, hanem más módon tartjuk életképesnek az Európai Uniót”.

Remélhetőleg felismerik majd, hogy “nekünk van igazunk, és belátják, hogy ha hosszútávon akarunk Európát, akkor az a járható út, amelyet a visegrádi országok kijelöltek” – mondta Németh Zsolt.

Kapcsolódó Cikkek