EUR: 325,97 Ft
CHF: 294,00 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Székesfehérvár

Nemzetközi elismerés a civileknek és a főiskolának

Az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) elismerő oklevelet adományozott a székesfehérvári Echo Nonprofit Network és a Kodolányi János Főiskola partnerségében kifejlesztett Kooperatív Akadémia (Cadet modell) nevű innovatív képzési modellnek.

Az elismerést Sipos Lóránt, az Echo Nonprofit Network minőségügyi vezetője vette át Molnár Páltól az EOQ MNB Egyesület 45. jubileumi közgyűlésén Budapesten, a Gellért Szállóban.

Az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) elismerő oklevelet adományozott a székesfehérvári Echo Nonprofit Network és a Kodolányi János Főiskola partnerségében kifejlesztett Kooperatív Akadémia (Cadet modell) nevű innovatív képzési modellnek Fotó: EOQ MNB Egyesület

Finnország államelnöke a finn minőségügyi partnerszervezet kezdeményezése alapján 2007-ben indította útjára a Minőség-Innováció pályázatot. Finnország sikeres kezdeményezéséhez azóta csatlakozott Svédország, Lettország, Észtország, Csehország, Magyarország, Izrael, Kazahsztán, Litvánia és Spanyolország, valamint ez évtől Kína és Thaiföld.
A Minőség-Innováció 2016 felhívásra benyújtott pályázatokat először nemzeti szinten bírálták el, 2016 őszén az EOQ nemzeti bizottsága nemzeti díjasnak minősítette a Kooperatív Akadémiát. A humán szolgáltató szervezetek fenntarthatósága érdekében (Cadet) modell elindult a nemzetközi megmérettetésen, s ott végül a Közszféra és nonprofit szervezetek minőség-innovációi kategóriában elismerő oklevélben részesült. A kezdeményezés központi elemei a képző főiskola és a humán-szolgáltató rugalmas, de szoros együttműködése, a munkavállalók képzésének egyéni útvonaltervezése, a képzési portfólió modulrendszerű építése az elérhető erőforrásokkal összhangban. A modell lehetővé teszi a kompetenciafejlesztést akkreditált programokkal olyan területeken is, amelyeken a jelenlegi jogszabályok alapján nem lehet duális képzést indítani.


Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.