EUR: 325,26 Ft
CHF: 294,79 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Nyíregyháza

Nevet kaptak a fehér oroszlánkölykök

Január 8-án látta meg a napvilágot a két nőstény és egy hím fehér oroszlánkölyök a Nyíregyházi Állatparkban, ez ideig azonban babonából nem nevezték el őket a gondozók.

Mivel a kicsik minden lépését hatalmas figyelem övezte, a névadásból sem hagyták ki az érdeklődőket. Az állatpark hivatalos közösségi oldalán és honlapján volt lehetőség leadni a voksokat, amelyek alapján azután megszületett a döntés. – Mivel a hím kölyök már az első napoktól kezdve kitűnt testvérei közül, nemcsak méretével, hanem viselkedésével is, fenséges mivoltára utalva Marcus Aurelius római császár után a Marcus nevet kapta. A két kis macskahölgy pedig, mivel élőhelyükön, Dél-Afrikában az őslakosok egykor isteni küldöttként tekintettek rájuk, a római mitológia élőlényeket védelmező istennőiről, Flóráról és Faunáról kapták a nevüket, utalva arra is, hogy ezek az állatok sem lennének már, ha nem léteznének állatkertek, hiszen 1994 óta a természetben nem láttak ilyen színváltozatú állatokat – tudatta a Nyíregyházi Állatpark.


A büszke szülők, Binti és Inkosi (Fotók: Nyíregyházi Állatpark)

A két büszke szülő, Binti és Inkosi 2015 óta él együtt a Nyíregyházi Állatparkban, tavaly született kölykükkel együtt már hatan vannak a világos színváltozatú oroszlánok.

Marcus, Flóra, Fauna és az anyukájuk (Fotók: Nyíregyházi Állatpark)

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.