EUR: 333,33 Ft
CHF: 303,13 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Salgótarján

Nógrádi pipacsmezők

Lenyűgöző látványt nyújtanak a vöröslő mezők, a pipacsot a vadvirágok királynőjének is nevezik. Szántókon, tarlókon, parlagokon közönséges gyomnak számít, a búzatáblák szélén a mezei szarkalábbal és a búzavirággal együtt tömegesen terem.

Kerti növénynek ma már ritkán ültetik, pedig több dísznövényként nemesített változata létezik. Magját a szél hordja szét, ezért ha mégis szánunk belőle a kertünkbe, akkor ne lepődjünk meg, ha elszaporodik.

Sóshartyán, 2017. május 26.
Pipacs (Papaver rhoeas) virágzik a Nógrád megyei Sóshartyán közelében 2017. május 26-án.
MTI Fotó: Komka Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.