EUR: 322,79 Ft
CHF: 285,79 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Salgótarján

Nógrádi pipacsmezők

Lenyűgöző látványt nyújtanak a vöröslő mezők, a pipacsot a vadvirágok királynőjének is nevezik. Szántókon, tarlókon, parlagokon közönséges gyomnak számít, a búzatáblák szélén a mezei szarkalábbal és a búzavirággal együtt tömegesen terem.

Kerti növénynek ma már ritkán ültetik, pedig több dísznövényként nemesített változata létezik. Magját a szél hordja szét, ezért ha mégis szánunk belőle a kertünkbe, akkor ne lepődjünk meg, ha elszaporodik.

Sóshartyán, 2017. május 26.
Pipacs (Papaver rhoeas) virágzik a Nógrád megyei Sóshartyán közelében 2017. május 26-án.
MTI Fotó: Komka Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.