2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Nyaraljon mindenki Magyarországon!

Belföldi integrált kommunikációs kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Céljuk, hogy a magyar családok minél több időt töltsenek el belföldön egy adott desztinációban, lehetőleg egy nappal többet, mint az elmúlt években.

A hazai turizmus 2016-ban és 2017 első negyedévében is rekordteljesítményt nyújtott, a legfontosabb mutatók szerint Magyarországot egyre többen választják úti célként mind a külföldiek, mind a belföldön nyaralók. A Központi Statisztikai Hivatal szerint 2016-ban a belföldi vendégek száma több mint hat százalékkal, a belföldi vendégéjszakák száma hét százalékkal emelkedett az előző évhez képest. Az augusztus 31-ig tartó kampány a klasszikus médiaeszközök mellett minden eddiginél hangsúlyosabb szerepet szán a digitális kommunikációnak: külön kampányweboldalt indít, valamint közösségimédia-aktivitásokat is tervez. Az MTÜ kampányának szlogenje: Magyarország rád vár!


– A turizmus versenyképességének növekedése nem várható csupán a külföldi turistáktól, a belföldi utazások során eltöltött vendégéjszakák számát is növelni kell. Ez csak úgy érhető el, ha megfelelő élménykínálattal meg változtatni a vendégek megszokott üdülési szokásait és ajánlani lehet nekik akár helyi vonzerőket, akár családbarát programokat vagy egyéb turisztikai szolgáltatásokat is – fogalmazott Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Kapcsolódó Cikkek

 • A jövő héten is sok lesz a napsütés

  A jövő héten is sok lesz a napsütés

  A jövő héten is sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok. Augusztus 20-án is száraz idő várható, kánikulával. A hét második felében mérséklődik a meleg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

 • Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Új fegyverkezési hullám kezdődik, a hadászati támadóeszközök fejlesztése mellett a légvédelmi rendszereket is modernizálni kell – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

 • Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  A helyi mederviszonyokat is bemutató, hatvan új tájékoztató táblát helyeztek el öt balatoni település strandjainak bejáróinál a vízi balesetek megelőzéséért, a szakmai összefogással született Mentőöv program keretében – erről sajtótájékoztatón számoltak be a prevenciós program megalkotói szombaton Balatonlellén.