2018. november 16., péntek
Ödön

Belföld

Nyaraljon mindenki Magyarországon!

Belföldi integrált kommunikációs kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Céljuk, hogy a magyar családok minél több időt töltsenek el belföldön egy adott desztinációban, lehetőleg egy nappal többet, mint az elmúlt években.

A hazai turizmus 2016-ban és 2017 első negyedévében is rekordteljesítményt nyújtott, a legfontosabb mutatók szerint Magyarországot egyre többen választják úti célként mind a külföldiek, mind a belföldön nyaralók. A Központi Statisztikai Hivatal szerint 2016-ban a belföldi vendégek száma több mint hat százalékkal, a belföldi vendégéjszakák száma hét százalékkal emelkedett az előző évhez képest. Az augusztus 31-ig tartó kampány a klasszikus médiaeszközök mellett minden eddiginél hangsúlyosabb szerepet szán a digitális kommunikációnak: külön kampányweboldalt indít, valamint közösségimédia-aktivitásokat is tervez. Az MTÜ kampányának szlogenje: Magyarország rád vár!


– A turizmus versenyképességének növekedése nem várható csupán a külföldi turistáktól, a belföldi utazások során eltöltött vendégéjszakák számát is növelni kell. Ez csak úgy érhető el, ha megfelelő élménykínálattal meg változtatni a vendégek megszokott üdülési szokásait és ajánlani lehet nekik akár helyi vonzerőket, akár családbarát programokat vagy egyéb turisztikai szolgáltatásokat is – fogalmazott Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Kapcsolódó Cikkek

  • 2020 közepére készülhet el az M76-os első két szakasza

    2020 közepére készülhet el az M76-os első két szakasza

    A tervek szerint 2020 közepére elkészül az M76-os gyorsforgalmi út Zalaegerszeg határában és Balatonszentgyörgy térségében már épülő első két szakasza – közölte az útépítésért felelős miniszteri biztos pénteken, Zalaegerszegen.

  • Felgyújtottak egy házat Dejtáron

    Felgyújtottak egy házat Dejtáron

    Elfogtak egy fiatalkorút, aki társával a gyanú szerint rágyújtotta a házat egy nőre és három gyerekre tavaly Dejtáron. A17 éves fiú ellen emberölés kísérlete miatt indítottak nyomozást, társát már a bűncselekmény elkövetése után letartóztatták – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.