EUR: 308,36 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

Egyéb

Nyári levesek hűsölőknek és diétázóknak

Szezon van  (Profimedia, Alamy)

A kánikulában sokszor nem szívesen eszik az ember, sokszor csupán egy hideg kortyra vágyik, és persze a bikiniszezon is arra sarkall, hogy az étkezésben visszafogjuk magunkat.

Ráadásul a melegben nem szívesen állunk a tűzhely előtt sem. A hideg levesek nyárra a legjobb választások akár egy gyors családi ebédhez, akár egy esti baráti összejövetelhez.

Profimedia, Alamy

Tejszínes őszibarackkrém

Hozzávalók: 2-3 kg őszibarack, 1,5 dl habtejszín, 1 ek. vaníliás pudingpor, vanília, fahéj, szegfűszeg,
9 ek. cukor vagy xilit, 2 citrom leve.

Elkészítés: Az őszibarackot meghámozzuk,  fazékba tesszük, felengedjük vízzel, belerakjuk a cukrot (vagy xilitet), a vanília kikapart belsejét és a fűszerlabdába bekészített fahéjat, szegfűszeget. 15 percig főzzük, majd miután kihalásztuk a fűszereket, összemixeljük, beleöntjük a tejszínt, beleszórjuk a pudingot és belecsavarjuk a citromokat. Néhány órára hűtőbe tesszük.

Profimedia, Alamy

Gazpacho

Hozzávalók: 4 zöldpaprika, 1 uborka, 6-7 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál ecet, néhány szelet pirítós, 1 evőkanál nagyon finomra vágott zellerlevél és petrezselyem, egy csipet majoránna, só, bors.

Elkészítés: A zöldségeket meghámozzuk és apró kockákra daraboljuk. Turmixgépbe tesszük, majd összemixeljük az  olajjal, az ecettel és a fűszerekkel. Annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy még sűrű maradjon. A végén jöhet bele a szétmorzsolt pirítós. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd jégkockával – akár üvegpohárban – tálaljuk.

Kapcsolódó Cikkek