2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Egyéb Nyíregyháza

Nyáron felpezsdül a város!

Mint minden más, úgy Nyíregyháza élete is felpezsdül a nyári időszak kezdetével, a város számos lehetőséget biztosít a kikapcsolódni vágyóknak. Turisták százai érkeznek ide, s a szabolcsi megyeszékhelyen élők mindennapjai is megtelnek izgalommal.

A Nyíregyházi Állatpark országszerte híres (Fotó: Kohut Árpád)

– Minden nyáron törzshelyünkké válik Sóstó, legfőképpen a Tófürdő. Nagyon jó a víz, imádjuk a hangulatot és a finom ételeket, minden héten ott vagyunk – árulta el egy nyíregyházi gimnazistákból álló baráti társaság.


A választásuk nem meglepő, hiszen hétről hétre rengetegen keresik fel a Tófürdőt, sokszor telt házasak a napok. S nemcsak a fiatal korosztály, de a családosoktól a szépkorúakig mindenki megfordul a Sóstón található fürdőházak, strandok egyikén. – Évről évre ellátogatunk a Nyíregyházi Állatparkba, ez kötelező nyári program nálunk. Minden évben van valami újdonság, valami különlegesség, úgyhogy sosem hagyjuk ki ezt a megállót.

Más városban vagy külföldön élő ismerőseinknek is mindig ajánljuk ezt a helyet, hiszen nem véletlenül Nyíregyháza büszkesége – mesélt favoritjáról egy kétgyermekes anyuka, aki azt is elárulta, fantasztikus pizzát ettek itt a családdal. És nem csak Sóstó tartogat lehetőségeket!


– Általában a belvárosban szoktuk eltölteni a nyári délutánokat és estéket, nagyon hangulatos kávézók és éttermek vannak itt. Van, hogy sétálunk a parkokban, fagylaltozunk, vagy kerékpározunk egyet a közelben. De leginkább az augusztus végét szoktuk várni, hiszen ekkor kezdődik a Vidor Fesztivál, amely évről évre egyre fergetegesebb – osztotta meg velünk nyári tippjeit egy huszonéves egyetemista pár. Egy biztos, a nyíregyházi nyár idén is megannyi lehetőséget tartogat, csak tudni kell kihasználni őket.

Nyáron felpezsdül a belváros (Fotó: Kohut Árpád)

A nyárzáró Vidor Fesztivál minden évben tömegeket vonz (Fotó: Kohut Árpád)

Ha egy kis hűsölésre vágyunk, irány a Parkfürdő! (Fotó: Sóstó Gyógyfürdők Zrt.)

Aki a természetes vizeket kedveli, annak tökéletes választás a Tófürdő (Fotó: Sóstó Gyógyfürdők Zrt.)

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.