EUR: 325,35 Ft
CHF: 293,58 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

Nyáron nőhet a migrációs nyomás

Arra lehet számítani, hogy nyáron növekedhet vagy legalábbis szinten marad a migrációs nyomás Magyarország határain – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán pénteken.

A főtanácsadó hangsúlyozta: egyre többször fordul elő, hogy nagyobb csoportok kísérelnek meg átjutni a határon.


Afganisztánból, Pakisztánból és Bangladesből érkeznek a legtöbben, jóval kevesebben az arab világból és Fekete-Afrikából – tette hozzá.

Bakondi György kitért arra, hogy a magyar kormányt folyamatosan nyomás alatt tartják a civil szervezetek és más érdekcsoportok, valamint az Európai Unió. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett: szerdán Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke arról beszélt, hogy az Európai Bizottságnak fel kell lépnie a menedékkérők elosztását célzó uniós mechanizmus működtetéséért, és szükség esetén kötelezettségszegési eljárást kell indítania azon tagországok ellen, amelyek nem hajtják végre a kötelező kvótákról szóló korábbi döntést.

Soros György egy konferencián a közelmúltban ismét arról beszélt, milyen fontos Európának a migránsok beengedése, és a tervek szerint egy központi brüsszeli hivatal egy állandó mechanizmus alapján osztaná szét a tagállamok között a bevándorlókat – mondta.

Ez komoly biztonsági kockázatokat rejt, és a magyar emberek számára elfogadhatatlan – jelentette ki Bakondi György. Hangsúlyozta, Magyarország készen áll arra, hogy megvívja a politikai harcot és jogi lépésekkel is oltalmazza az ország szuverenitását.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Fontos a határvédelem!

    Szijjártó: Fontos a határvédelem!

    A magyar kormány nem a problémát akarja Európába hozni, hanem a segítséget akarja odavinni, ahol a problémák vannak – jelentette ki a Süddeutsche Zetiung című müncheni lapnak adott interjúban Szijjártó Péter külügyminiszter.

  • A magyar kormány soha nem fogja feláldozni egyetlen nemzeti közösségét sem

    A magyar kormány soha nem fogja feláldozni egyetlen nemzeti közösségét sem

    A magyar polgári kormány sohasem fogja feláldozni a nagyhatalmi erőpolitika napi érdekeinek oltárán egyetlen nemzeti közösségét sem, és ilyet más államoktól sem várna el soha – jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Ungvárhoz közeli Palágykomoróc magyar kormánytámogatással felújított református templomának ünnepélyes átadásán.