EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Nyíregyháza

Nyíregyházi dzsiu-dzsicusok sikerei a diákolimpián

Elképesztő sikert arattak a nyíregyházi Halász Dávid tanítványai a Grappling Diákolimpia és Kecel 2017 Bajnokságon: a ZR Team Nyíregyháza növendékei nyolc aranyérmet hoztak el. Azonban nincs megállás, három fiatal tehetség már megkezdte felkészülését az őszi világbajnokságra.

Immár második alkalommal Kecelen rendezték meg a Grappling Diákolimpia és Kecel 2017 Bajnokságot, amelyen Halász Dávid idén tizenegy versenyzővel indult.


– Tavaly is hoztunk el érmeket a versenyről, de az idei tényleg fantasztikusan sikerült. Három korosztályban indultak a növendékeim, ketten junior, négyen ifjúsági, öten pedig gyerek kategóriában. A Budapest-bajnokság óta céltudatosan készültünk erre az alkalomra, hiszen a gyerekek és az iskolák körében egyaránt nagy presztízse van a diákolimpiának – árulta el a ZR Team Nyíregyháza edzője, aki azt is elmondta, nagyon színvonalas volt a verseny.

A büszke nyíregyházi alakulat (Fotók: Halász Dávid magángyűjteménye)

A csapat hajnal öt órakor indult Nyíregyházáról, ami külön kihívás volt, főleg azoknak, akiknek délutánig kellett várniuk. – Az tanítványaim nagy része a mezőny mindkét – NoGi és Gi Grappling – kategóriájában indult, és mindkettőben nagyszerűen szerepelt. Egyet kértem tőlük: a verseny végeztével úgy üljenek le a szőnyegre, hogy mindent kiadtak magukból, amit tudtak. Nekem az a legfontosabb, hogy azzal a tudattal tudjanak lejönni, hogy megtettek mindent. Úgy gondolom, ezzel a hozzáállással lehet fejlődni és tanulni. És ez be is jött, hiszen végezetül nyolc aranyérmet hoztunk el, ebből hárman dupláztak, közülük ketten indulnak is a világbajnokságon – tette hozzá Halász Dávid, aki noha nyárra nem tervez versenyeket, már elkezdte a felkészítést az őszi, Bakuban megrendezendő világbajnokságra.


 

Hubicska Gábor, Bánszky Dániel és Vanczer Levente az a három tehetséges fiatal, aki eredményévél kvalifikálta magát az azerbajdzsáni világversenyre, és noha mindannyian először vesznek majd részt nemzetközi megmérettetésen, nem rémítette meg őket a feladat, nagyon motiváltak.

Halász Dávidnak is gratuláltak a szervezők (Fotók: Halász Dávid magángyűjteménye)

– Edzőként óriási siker ez számomra, mutatja, hogy jó irányba haladunk. Én sem készítettem még fel világbajnokságra senkit, így számomra is újfajta feladatokat hoz az elkövetkezendő pár hónap. A kezdetektől az volt a célunk, hogy nemzetközi eredményeket is elérjünk. Sokkal tudatosabb munka kezdődik el, amiben az Underground Funkcionális Edzésközpont és Tarnóczy Zalán is segítségünkre lesz, rá fogom bízni a srácok állóképességi és fizikális felkészítését – mondta végezetül a nyíregyházi edző.

A nyíregyházi díjazottak:

Hubicska Gábor: junior 85 kg, Gi Grappling, I. hely, NoGi Grappling, I. hely

Nagy Kitti: junior NoGi Grappling, III. hely

Vanczer Levente: ifjúsági Gi Grappling, II. hely, NoGi Grappling, II. hely

Bánszky Dániel: ifjúsági Gi Grappling, I. hely, NoGi Grappling, I. hely

Bodó Márk, ifjúsági Gi Grappling, II. hely, NoGi Grappling, III. hely

Kálmán Patrik, ifjúsági Gi Grappling, I. hely, NoGi Grappling, I. hely

Téglási Töhötöm, gyermek Gi Grappling, II. hely, NoGi Grappling, I.hely

Pletyák Dávid, Gi Grappling  I. hely, NoGi Grappling, II. hely

Kozma Károly, NoGi Grappling, II. hely

Kálmán Zétény  NoGi Grappling, IV. hely

Versenyzett még: Daskó Bende

Keményen küzdöttek a tanítványok (Fotók: Halász Dávid magángyűjteménye)

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.