2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Egyéb Szombathely

Nyitásra kész a Tófürdő

Több mint öthektáros területen öt medence és négy csúszda várja a hűsölni vágyókat. Az időjárás függvényében ezen vagy legkésőbb a jövő hétvégén kinyit a Szombathelyi Tófürdő.

 A szezonra való felkészülés hónapokkal ezelőtt megkezdődött a létesítményben. A karbantartási munkák nagy részét már elvégezték a SZOVA munkatársai. A vártnál  valószínűleg a tél végi kemény fagyok miatt  nagyobb mértékben károsodtak a medencék burkolatai, ahol kellett, új csempéket raktak fel.


A bátrabbak csúszdázhatnak is a Tófürdőn Fotó: CSG

Továbbá kifestették az öltözőket, mosdókat, folyamatosan zajlanak a kertészeti munkák, a hét elején pedig megkezdődött a medencék vízzel való feltöltése  tájékoztatta lapunkat Potyondi Nikolett, a SZOVA Zrt. kommunikációs és HR-munkatársa.

Öt medence közül választhatnak a hűsölni vágyók Fotó: CSG (archív)

A több mint öthektáros területen feszített víztükrű úszómedence, tanmedence, csúszdamedence, kalandmedence és háromrészes gyermekmedence, valamint négy óriáscsúszdából álló csúszdaegyüttes várja a hűsölni és kikapcsolódni vágyókat. Ráadásul hétvégenként sportos, családi programok is lesznek a strandon.

Hétvégenként sportos- családi programokkal is várják a strandolókat Fotó: CSG (archív)

A 2016-os szezonban 36 ezer látogató fordult meg a Tófürdőben. Az időjárás sajnos nem volt kegyes tavaly, 20 ezerrel kevesebben strandoltak, mint a 2015-ös forró nyáron. A létesítménybe 13-féle belépőjeggyel lehet bemenni, mindegyiknek van kedvezményes, Szent Márton kártya felmutatásával érvényesíthető ára is. Ezekről a www.szova.hu/tofurdo oldalon tájékozódhatnak az olvasók.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.