EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szombathely

Nyitásra kész a Tófürdő

Több mint öthektáros területen öt medence és négy csúszda várja a hűsölni vágyókat. Az időjárás függvényében ezen vagy legkésőbb a jövő hétvégén kinyit a Szombathelyi Tófürdő.

 A szezonra való felkészülés hónapokkal ezelőtt megkezdődött a létesítményben. A karbantartási munkák nagy részét már elvégezték a SZOVA munkatársai. A vártnál  valószínűleg a tél végi kemény fagyok miatt  nagyobb mértékben károsodtak a medencék burkolatai, ahol kellett, új csempéket raktak fel.


A bátrabbak csúszdázhatnak is a Tófürdőn Fotó: CSG

Továbbá kifestették az öltözőket, mosdókat, folyamatosan zajlanak a kertészeti munkák, a hét elején pedig megkezdődött a medencék vízzel való feltöltése  tájékoztatta lapunkat Potyondi Nikolett, a SZOVA Zrt. kommunikációs és HR-munkatársa.

Öt medence közül választhatnak a hűsölni vágyók Fotó: CSG (archív)

A több mint öthektáros területen feszített víztükrű úszómedence, tanmedence, csúszdamedence, kalandmedence és háromrészes gyermekmedence, valamint négy óriáscsúszdából álló csúszdaegyüttes várja a hűsölni és kikapcsolódni vágyókat. Ráadásul hétvégenként sportos, családi programok is lesznek a strandon.

Hétvégenként sportos- családi programokkal is várják a strandolókat Fotó: CSG (archív)

A 2016-os szezonban 36 ezer látogató fordult meg a Tófürdőben. Az időjárás sajnos nem volt kegyes tavaly, 20 ezerrel kevesebben strandoltak, mint a 2015-ös forró nyáron. A létesítménybe 13-féle belépőjeggyel lehet bemenni, mindegyiknek van kedvezményes, Szent Márton kártya felmutatásával érvényesíthető ára is. Ezekről a www.szova.hu/tofurdo oldalon tájékozódhatnak az olvasók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.