2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Szekszárd

Nyitott laktanyák

A Tolna megyei tűzoltólaktanyák kapui is megnyíltak a gyerekek és szüleik előtt a gyermeknap kapcsán. Több százan voltak kíváncsiak a tűzoltókra.

A szekszárdi, dombóvári és paksi hivatásosok mellett a bátaszéki és tamási önkormányzati, valamint a dunaszentgyörgyi, dunaföldvári és bölcskei önkéntesek is tárt kapukkal és különféle programokkal várták az érdeklődő kicsiket és szüleiket délelőtt tíz és délután négy óra között. Próbariasztásokat is tartottak a laktanyákban, így mindenki testközelből megtapasztalhatta, milyen érzés, amikor megszólal a hangosbemondó, lecsúsznak a tűzoltók a rúdon, és szirénázva elindul a tűzoltóautó.


A tűzoltóautók mindig nagyon érdekesek a gyerekek számára
Fotók: tolna.katasztrofavedelem.hu

A tűzoltók által használt eszközök és járművek is kiemelt figyelmet kaptak, és a megfelelő biztonsági intézkedések betartása mellett a magasból mentő szereket is kipróbálhatták a bátrabbak. A tűzoltóságok különféle programokkal várták a családokat, aki akarta, kipróbálhatta, milyen érzés magára ölteni a bevetési ruhát vagy a légzőpalackot és ezúttal az időjárás is kedvezett a locsolkodásnak, vagyis a puttonyfecskendővel való célba lövésnek. Szekszárdon a Dr. Boda Vilmos Tűzoltó Emlékhelyre is sokan voltak kíváncsiak, ezúttal nem volt szükség előzetes regisztrációra.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.