EUR: 303,30 Ft
CHF: 267,69 Ft
2017. augusztus 21., hétfő
Sámuel, Hajna

Külföld

Nyolc biztonsági őrt lőttek agyon

A bagrami légitámaszpont nyolc biztonsági őrével végeztek ismeretlen fegyveresek, akik rajtaütöttek járművükön hétfő éjjel Afganisztánban – mondta el Abdul Sokur Kudoszi, Bagram körzet kormányzója kedden.

A támadásban két ember megsebesült. A lövöldözés a légitámaszponttól mindössze egy kilométerre, Sah Kah falu főútján történt. A támadók elmenekültek a helyszínről. A kormányzó szerint a tízfős csoport munkába igyekezett.

Egyelőre nem tudni, ki követte el a rajtaütést, de a múltban a tálib felkelők számos támadást követtek már el az afgán hadsereg és a kormányalkalmazottak ellen. A tálibok tavaszi hadjáratuk áprilisi kezdete óta több fronton harcolnak az országban, és az összecsapásokban százak vesztették életüket.

A Parvan tartományban található bagrami támaszpont az amerikai hadsereg és a NATO legnagyobb katonai bázisa Afganisztánban, és a szélsőségesek támadásának gyakori célpontja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hadihajó ütközött, több ember eltűnt!

  Hadihajó ütközött, több ember eltűnt!

  Kereskedelmi hajóval ütközött össze egy amerikai hadihajó Szingapúr partjainak közelében, legalább tíz amerikai tengerész eltűnt, öt pedig megsérült – jelentette közleményben az amerikai haditengerészet.

 • Vérbe borítja Európát a terror

  Vérbe borítja Európát a terror

  Egy magyar nő is megsérült a barcelonai, legalább 14 halálos áldozattal járó terrortámadásban, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára. Később újabb merénylet következett a katalóniai Ripollban, ahol a rendőrök öt terroristával végeztek.

 • Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

  Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

  A spanyolországi merényletek elkövetéséért felelős terrorsejt számos pokolgépes merényletet készített elő, 120 butánggázpalackot a rendőrség megtalált egy alcanari házban – jelentette be Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök vasárnap.