EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Külföld

Nyomkövetőt loptak a balek rablók

Megérdemelten birtokolhatják az „év balekja” címet azok a betörők, akik egy Santa Clara-i, GPS-alapú nyomkövetők gyártására szakosodott céget raboltak ki.

Az elkövetők olyan elektronikai eszközöket tulajdonítottak el a vállalattól, amelyeket normál esetben konténerek és más egyéb szállítmányok nyomon követésére használnak. A nagyjából ötmillió dolláros zsákmány meglovasítása után nem sokáig lehetettek boldogok a tolvajok, hiszen az ellopott GPS-ek által szolgáltatott koordináták alapján órák alatt lekapcsolta őket a rendőrség.

Kapcsolódó Cikkek

 • Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű és mértékű a dachsteini gleccserolvadás. Azonnali klímavédelmi intézkedésekre van szükség – állapította meg egy helyszíni szemle után Runi Anschober környezetvédelemért felelős felső-ausztriai politikus.

 • Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  “Ellopták”, más szerző nevével használták fel a tettes novelláját, és ezért gyújthatta fel azt a kiotói filmstúdiót, amelynek lángoló épületében 33 ember lelte halálát, tíz pedig súlyosan megsérült – írta pénteken a japán sajtó.

 • Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Elképesztő indulattal ütötte nővére fejét egy baseballütővel egy 18 éves afgán fiú, aki azért rontott a 20 éves lányra Stuttgart egyik vasútállomásán, mert a lány nem azt a férfit szerette, akit az iszlám törvénykezés szerint élő családja szánt neki.