EUR: 334,03 Ft
CHF: 304,48 Ft
2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Belföld

Nyomoznak Zagyva György Gyula fenyegetőzése miatt

Zaklatás alapos gyanúja miatt indított nyomozást a Balassagyarmati Rendőrkapitányság Zagyva György Gyula, a Jobbik volt parlamenti képviselőjének fenyegetőzése ügyében – tudta meg a Magyar Idők.

A napilap keddi számában megjelent cikk szerint a nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, ám hamarosan kihallgatják Zagyvát, akivel közölni fogják a vizsgálat eredményét. A Btk. 222. paragrafusa szerint akár két évet is kaphat a zaklató.


Az ügy előzménye, hogy Varga-Bíró Tamás zenész a Facebookon élesen kritizálta Zagyvát, amiért szerepelt a liberális aktivista, Gulyás Márton videójában, amelyben új választási rendszerért lobbiznak. Ezután Zagyva állítólag életveszélyesen megfenyegette a zenészt, aki feljelentést tett a Balassagyarmati Rendőrkapitányságon.

Zagyva a feljelentés megtétele közben hívta Varga-Bírót telefonon, aki – saját elmondása szerint – kihangosította a készüléket, így az ügyeletes tiszt hallhatta a fenyegetést, amelyet a napilap cikke szó szerint idéz.

Varga-Bíró állítólag felvette a hívást, az ügyeletes tiszt pedig tanúként szerepel ezentúl az ügyben. Zagyva ugyanakkor tagadta, hogy halálosan megfenyegette a zenészt és családját, illetve hogy “lezsidózta” Varga-Bírót. Azt viszont elismerte, hogy “zsidó tempót” emlegetett vele kapcsolatban.

Orbán Viktor miniszterelnök az eset kapcsán utasította a belügyminisztert, hogy a “gyalázatos antiszemita fenyegetőzés” ellen a törvény teljes szigorával lépjen fel. A volt jobbikos képviselő szerint egy már zajló büntetőeljárásba való ilyen beavatkozás a politika részéről kimeríti a hivatali visszaélés bűncselekményét, ezért feljelentést tesz az ügyészségen a kormányfő ellen – olvasható a Magyar Időkben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Halálos baleset Győrnél

    Halálos baleset Győrnél

    Halálra gázolt egy autó egy gyalogos nőt a 81-es főúton Győr külterületén kedd reggel – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

  • Életekkel játszanak a fals segélykérők

    Életekkel játszanak a fals segélykérők

    A 112-es segélyhívó számra 2014 óta 26 millió hívás érkezett, amelyek 63 százaléka fals volt – közölte a rendőrség a honlapján. A segélyhívást nem igénylő esetekre a rendőrség tájékoztatást indított, igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy csak a legszükségesebb esetben forduljanak a segélykérőhöz.