2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szekszárd

Olasz siker a Gemenc Nagydíjon

Az olasz Filippo Tagliani nyerte a szombaton véget ért 43. Alisca Bau Gemenc Nagydíj nemzetközi kerékpárversenyt.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a csütörtöki prológot és a pénteki első szakaszt is megnyerő Tagliani mögött másodikként Kusztor Péter zárt, míg a harmadik az osztrák Jodok Salzmann lett. A verseny szerepel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) naptárában, így a Tour de Hongrie mellett a másik többnapos, UCI-kategóriás országúti kerékpáros viadal Magyarországon.


Már az első napon győzött Tagliani (középen) a hegyi meneten, a prológon
Fotó: Fazekas Zoltán

Öt év után vehette át ismét olasz kerekes az összetett győztesnek járó serleget a Gemenc Nagydíjon. Tagliani 2016-ban harmadik lett, ezúttal azonban minden róla és az olaszokról szólt. A szombati második országúti szakaszt ugyan csapattársa, Alessio Brugna nyerte, de ez nem veszélyeztette Filippo Tagliani összetett győzelmét. Kusztor Péter tizenhét másodperccel lemaradva végzett a második helyen, az összetett dobogó harmadik fokára egy osztrák bringás, Jodok Salzmann állhatott. Az összetett csapatversenyben viszont a kazah Astana City végzett az élen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.