2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Hódmezővásárhely

Olimpiai lángtól fénylett Vásárhely

A város vezetése és a Szent István Általános Iskola diákjai a közelmúltban egy 3,6 kilométer hosszú kört futottak le Hódmezővásárhely szívében az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál fáklyájával.

Hegedűs Zoltán alpolgármester vette át elsőként a lángot.

2011-ben Győr nyerte el az olimpiai mozgalom harmadik legnagyobb eseménye, a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát. A rendezvényre mind az ötven európai ország hivatalosan is jelezte részvételét, így közel háromezer, 14–18 év közötti sportoló vesz részt a győri sporteseményen, tíz sportágban.


A diákok és vezetőik összesen 3,6 kilométerest szakaszt tettek meg a városban.

Mint minden olimpiának, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak is van egy hivatalos fáklyája, amelyet 49 városba visznek el, ezzel népszerűsítve a rendezvényt. Az olimpiai láng június 10-én Hódmezővásárhelyre érkezett, ahol a város nevében Hegedűs Zoltán alpolgármester vette át. A Kossuth téren a Szent István Általános Iskola diákjai várták, hogy együtt tehessenek meg pár kilométert az egész országot bejáró fáklyával.

Hegedűs Zoltán és Benkő Zsolt képviselő is futott egy-egy szakaszt a lánggal.

A vállalkozó szelleműek Vásárhely főteréről indultak, ahonnan Hegedűs Zoltán vezetésével a Németh László Városi Könyvtár felé vezetett az útjuk. Ott a lángot Bagi Mátyás funkcionális tréner vette át, és ő vezette tovább a futókat a Deák Ferenc és a Dr. Rapcsák András utca kereszteződéséig. Ott Bán Sándor edző kapta meg a lángot, akitől Benkő Zsolt önkormányzati képviselő vette át.

Az eseménnyel felhívták a figyelmet a sport fontosságára, és nem utolsó sorban a július 23-án kezdődő győri sporteseményre.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.