EUR: 323,82 Ft
CHF: 279,90 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Külföld

Oltean Csongor lett az erdélyi Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke

Oltean Csongor Kovászna megyei önkormányzati képviselőt, a Háromszéki Ifjúsági Tanács jelöltjét választotta elnökévé szombaton Kolozsváron a Magyar Ifjúsági Tanács (MIÉRT), amely a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) együttműködő ifjúsági szervezeteket tömöríti.

A kolozsvári Maszol.ro portál szerint a MIÉRT tisztújító küldöttgyűlésén két ellenjelöltjének visszalépése után Oltean Csongor maradt az egyedüli elnökjelölt, akit 102 küldött szavazatával, 38 ellenszavazat mellett választottak meg Antal Lóránt leköszönő elnök utódjává a következő két évre.


Az #itthonfiatalon programjavaslattal kampányoló jelölt a több mint 300 MIÉRT-tagszervezet összefogásának, a régiónként eltérő igények összeegyeztetésének, és az RMDSZ-szel fenntartott szoros partnerségnek az ígéretével nyerte el a küldöttek bizalmát. Beszédében elmondta: a munkanélküliségre és a lakáshelyzetre akar összpontosítani, megfékezni a kivándorlást. A MIÉRT-nek folytatnia kell a fiatal vállalkozók támogatását, az önkéntesség népszerűsítését – hangoztatta Oltean Csongor.

A MIÉRT tisztújító küldöttgyűlését pénteken Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke és Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára is köszöntötte.


“Minden nemzet jövője olyan lesz, amilyennek a fiataljai képzelik el. Megvan az esély erre, az erdélyi magyar fiatalok rájöttek arra, hogy szerveződni kell” – idézte Schanda Tamást a Maszol.ro.

Szombaton Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke buzdította hatékony közéleti szerepvállalásra a fiatalokat. Emlékeztetett arra, hogy az RMDSZ kongresszusa stratégiai célként határozta meg a fiatal vállalkozók támogatását, a MIÉRT-nek pedig felelőssége van abban, hogy segítse őket: meg kell alapítani a Fiatal Vállalkozók Tanácsát, amelynek az a feladata, hogy törvénymódosítási csomagot állítson össze kezdő vagy 35 év alatti vállalkozók segítésére.

“A MIÉRT-nek rá kell ébrednie saját erejére. Ne csak kövessétek, hanem diktáljátok a tempót, és ha kell, csapjatok az asztalra” – bíztatta az RMDSZ “utánpótlás-csapatának” tekintett MIÉRT-et az RMDSZ ügyvezető elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

  • Soros és fia belerúgott Magyarországba

    Soros és fia belerúgott Magyarországba

    A The New York Times hasábjain jelentetett meg újabb véleménycikket Soros György. Most azonban társszerző is jegyzi A Balkán az esély Európa stabilizálására címet viselő fogalmazást, hiszen fia, Alexander Soros is fel van tüntetve, mint író.

  • Sajtóértesülések szerint fokozatosan vezetik be a német határigazgatási szigorításokat

    Sajtóértesülések szerint fokozatosan vezetik be a német határigazgatási szigorításokat

    Nem azonnal, hanem fokozatosan vezetik be Németországban a szövetségi belügyminiszter, Horst Seehofer menekültügyi tervében szereplő határigazgatási szigorításokat, két hét időt biztosítva ezzel Angela Merkel kancellárnak a menedékkérők egyes csoportjainak visszafordításával kapcsolatos ügyek európai szintű rendezésére – jelentették hétfőn német hírportálok a Horst Seehofer vezette bajor Keresztényszociális Unió (CSU) müncheni elnökségi üléséről kiszivárgott értesülésekre hivatkozva.