2020. január 27., hétfő
Angelika

Belföld

Orbán: Brüsszel a terroristák pártján áll

Magyar Magyarországot és európai Európát akarunk – fogalmazott Orbán Viktor, amikor napirend előtt szólalt fel az Országgyűlés plenáris ülésén. Azt is hangsúlyozta: amíg ő Magyarország miniszterelnöke, addig marad a kerítés a déli határon.

A miniszterelnök szerint ma a magyar emberek többsége úgy gondolja, hogy „Brüsszel fordítva ül a lovon”, és nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel átvegye az irányítást.

Orbán Viktor a nemrégiben zárult nemzeti konzultáció eredményeit ismertetve elmondta, a magyarok többsége úgy gondolja, nem szabad hagyni, hogy Brüsszel betelepítési programokat kényszerítsen Magyarországra. A kormányfő szerint a nemzeti konzultációk lehetővé teszik, hogy az emberek, a választott parlamentjük és a kormányuk közös akarattal cselekedhessen.
– Az ország mai eredményeinek ez a fundamentuma, ezért sikerült kimenteni Magyarországot a pénzügyi katasztrófából, megfékezni az árakat, százezreknek munkát adni, emelni a béreket és megindítani Magyarországot a gazdasági fejlődés ösvényén – sorolta. Orbán kiemelte: a többség szerint nem engedhetjük meg azt sem, hogy Brüsszel beleszóljon az adók, a bérek és a rezsidíjak meghatározásába Magyarországon.

Budapest, 2017. június 12.
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. június 12-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

– Magyar Magyarországot és európai Európát akarunk – tette hozzá. A miniszterelnök szerint Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára áll, amit a kormányfő felfoghatatlannak nevezett. – Az Európai Unió nem Brüsszel, hanem független európai nemzetek önkéntes szövetsége. Magyarország nem Európa-ellenes, sosem volt az, éppen ellenkezőleg: a kormány egy igazi európai álláspontot képvisel, a hatályban lévő európai szerződést védi, benne a tagállamok és Brüsszel közötti eredeti munkamegosztással. Nem a magyarok álláspontja változott meg, Brüsszel váltott gúnyát – mutatott rá. Szerinte a röszkei határzárat megtámadó szír migráns, Ahmed H. nyilvánvalóan képtelen hazugságai fontosabbak Brüsszelnek, mint a magyarok biztonsága.

– Ha valaki tényleg annyira segíteni akarna a Közel-Kelet és Afrika szerencsétlen sorsú millióin, akkor nem emberi jogi harcosnak álcázott politikai aktivisták hálózatát finanszírozná dollármilliókból, hanem munkahelyeket, iskolákat és kórházakat hozna létre ott, ahol szükség van rá – fogalmazott. A képviselőket arra kérte, hogy Brüsszel és a magyar kormány, illetve a „Soros-maffia” és Magyarország vitáiban a magyarok mellé álljanak.

– Az is abszurd, hogy Brüsszelben ma egy pénzügyi spekuláns szabja meg, merre van az előre. Európai vezetők hajbókolnak Soros György előtt, aki megmondhatja, mit kell tennie Európának – mondta. Szerinte létrejött egy új nemzeti szellemi, politikai és akcióegység, amely összefogja a magyarokat, a program élén pedig a kormány áll.


Kapcsolódó Cikkek