EUR: 337,99 Ft
CHF: 315,36 Ft
2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Belföld

Orbán: Soros Európa békéjét veszélyezteti

Két súlyos történelmi kérdés feszegeti ma Európa egységét – jelentette ki a miniszterelnök a Fidesz-frakciónak a nemzeti konzultációt kísérő “Álljunk ki Magyarországért!” országjáró rendezvénysorozata keddi záróeseményén, Budapesten.

Az első az illegális bevándorlás problémája, amelyet megalapozottan szoktunk újkori népvándorlásnak nevezni. A másik kérdés, hogy milyen jövő felé tartunk: Brüsszel Európája vagy a nemzetek Európája felé – mondta Orbán Viktor.


Hozzátette: a tét komoly, ezért mindkét kérdésben óriási erők feszülnek egymásnak.

Mi, akik a nemzetek Európáját akarjuk, nem euroszkeptikusok, hanem eurorealisták vagyunk – jelentette ki a kormányfő.


Orbán Viktor elmondta: az eurorealisták nem homokra, hanem sziklaszilárd alapokra akarják építeni az Európai Uniót.

Csak egy ilyen politikai talapzat van, és ez az európai nemzetek valósága. Ma az unió ezen alapokon áll – tette hozzá.

A miniszterelnök leszögezte: egyetlen nemzetnek sem adhatják parancsba, hogy kikkel éljen együtt a saját országában, ez csak a nemzetek szuverén döntése lehet.

Soros György egy kiterjedt maffiahálózatot működtető spekuláns, aki Európa békéjét, jövőjét veszélyezteti – jelentette ki a kormányfő.

Soros Györgynek a migráció jó üzlet, és még jobb lehetne, ha mi nem akadékoskodnánk. Magyarországra és személy szerint rám azért annyira dühös, mert mi a nagy tervének és nagy üzletének útjában állunk – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta: Soros György meghirdette betelepítési programját, finanszírozza a migránsokat beszállító szervezeteket, valamint támogatja az NGO-k és az embercsempészek maffiahálozatát.

Ez már nem ideológia, ez már politika, ez már nemzetbiztonsági kérdés. S ha a magyarok, a magyar családok, Magyarország biztonságáról, mai és holnapi biztonságáról van szó, akkor nincsen pardon – jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette: nem fogják hagyni, hogy Soros nevessen a végén.

Kapcsolódó Cikkek