EUR: 325,47 Ft
CHF: 294,04 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

Orbán: A pártfinanszírozási korrupciós botrányokat fel kell számolni

Fel kell számolni az olyan pártfinanszírozási korrupciós botrányokat, mint amitől az ország szenved – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az európai uniós tagállamok kétnapos csúcstalálkozójára érkezve, magyar újságíróknak nyilatkozva.

A kormányfő hozzátette, akkor lehet felszámolni, ha egyértelmű törvények vannak, ezért parlamenti jelenléte esetén eszerint szavazna. Hozzátette, hogy a plakáttörvényt nem a kormány terjesztette elő, ez a pártokra tartozó ügy.


Arra az újságírói kérdésre, hogy nem hiányzik-e majd pénteken a törvényalkotáshoz szükséges szavazata, úgy válaszolt: “ha azt a kormány terjesztette volna elő, úgy gondolom, otthon kellett volna lennem”.

Orbán Viktor hozzátette, van egy frakcióvezetője a Fidesznek, akinek engedelmességgel tartozik. “Ha Kósa Lajos szól, hogy mennem kell, akkor haza fogok menni természetesen. Amikor eljöttem, akkor azt mondta, ez nem várható” – fogalmazott a miniszterelnök.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A népesség több mint harmada diplomás

    A népesség több mint harmada diplomás

    A diplomások aránya 34 százalékra nőtt Magyarországon, ezzel teljesítettük az Európa 2020 stratégiai program keretében tett vállalásunkat. Ugyanakkor a felsőoktatásban tanulók száma 22 százalékkal esett vissza az évtized elejéhez képest, és erre csak részben magyarázat a demográfiai helyzet és a külföldön tanulók egyre nagyobb száma – írja keddi számában a Világgazdaság.

  • Igazi vizes élmény a Jetlev

    Igazi vizes élmény a Jetlev

    Az idei nyár egyik legmenőbb újdonsága a Jetlev. Ez a hátizsáknak tűnő karos sporteszköz lehetővé teszi, hogy a víz felett repüljenek az extrém élményeket kedvelők.