EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Belföld

Országosan elérhetővé válik az önkormányzati ASP-rendszer

2019-re országossá válik az önkormányzati ASP (Application Service Provider) rendszer – tudtuk meg az eddig 1678 önkormányzatot bevonó projekt országos kiterjesztésének és fejlesztésének nyitórendezvényén.

Csampa Zsolt /Fotó: MTI – Kovács Attila

Az ASP-rendszer az önkormányzatok számára biztosít egységes felületet, amely egy felhőalapú szolgáltatásként teszi lehetővé, hogy az ügyfelek hatékonyan és egyszerűen igénybe vehessék a feladataik elvégzéséhez szükséges applikációkat. A rendszeren keresztül elérhető szolgáltatások lajstroma igen hosszú: beletartozik az iratkezelő rendszer, az önkormányzati települési portál, az elektronikus ügyintézési portál (elektronikusűrlap-szolgáltatással), a gazdálkodási, az ingatlanvagyon-kataszteri rendszer, az önkormányzati adórendszer, az ipari és kereskedelmi, valamint a hagyatékileltár-rendszer.


– Másfél éve tart a harmonikus együttműködés a kormányzat és az önkormányzatok között, hogy hibátlanná tegyük a rendszert. Fontos volt a folyamatos kommunikáció annak érdekében, hogy az önkormányzatok világát meg tudjuk reformálni – mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkára. Hozzátette, ezzel a rendszerrel a kormányzat és az önkormányzatok is csak nyerhetnek.

Kapcsolódó Cikkek