EUR: 326,00 Ft
CHF: 294,36 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Belföld

Országosan elérhetővé válik az önkormányzati ASP-rendszer

2019-re országossá válik az önkormányzati ASP (Application Service Provider) rendszer – tudtuk meg az eddig 1678 önkormányzatot bevonó projekt országos kiterjesztésének és fejlesztésének nyitórendezvényén.

Csampa Zsolt /Fotó: MTI – Kovács Attila

Az ASP-rendszer az önkormányzatok számára biztosít egységes felületet, amely egy felhőalapú szolgáltatásként teszi lehetővé, hogy az ügyfelek hatékonyan és egyszerűen igénybe vehessék a feladataik elvégzéséhez szükséges applikációkat. A rendszeren keresztül elérhető szolgáltatások lajstroma igen hosszú: beletartozik az iratkezelő rendszer, az önkormányzati települési portál, az elektronikus ügyintézési portál (elektronikusűrlap-szolgáltatással), a gazdálkodási, az ingatlanvagyon-kataszteri rendszer, az önkormányzati adórendszer, az ipari és kereskedelmi, valamint a hagyatékileltár-rendszer.


– Másfél éve tart a harmonikus együttműködés a kormányzat és az önkormányzatok között, hogy hibátlanná tegyük a rendszert. Fontos volt a folyamatos kommunikáció annak érdekében, hogy az önkormányzatok világát meg tudjuk reformálni – mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkára. Hozzátette, ezzel a rendszerrel a kormányzat és az önkormányzatok is csak nyerhetnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Az utóbbi hónapokban folytatódik az a tendencia, miszerint hónapról hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta – közölte Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

 • Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Soros György mintegy 200 európai lobbiszervezete levélben fordult az Európai Néppárthoz azért, hogy megakadályozza a fideszes Hidvéghi Balázs megválasztását az egyik bizottság alelnöki posztjára, és megvétózzon más fideszes jelölteket is.

 • 1,6 milliárdos fejlesztés a mentőknél

  1,6 milliárdos fejlesztés a mentőknél

  Soha nem történt ekkora fejlesztés a mentőszolgálat történetében, miután az Országos Mentőszolgálat kormányzati forrásból 1,6 milliárd forintért vásárolhatott új eszközöket.

 • Újjászületik a Blaha Lujza tér

  Újjászületik a Blaha Lujza tér

  A tervek szerint 2021 végére újulhat meg a Blaha Lujza tér, több mint négymilliárd forintos fővárosi és kormányzati forrásból.