EUR: 326,32 Ft
CHF: 294,56 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb VIII.kerület

Összefogás a tisztább Józsefvárosért

Az önkormányzat hirdette meg a május 26-i józsefvárosi szemétszedési akciót, amelyben kerületi lakók, civilek ragadtak zsákot a képviselőkkel összefogva.

Józsefvárosban régi hagyománya van azoknak a a környezetvédelmi akcióknak, amelyeknek a célja a kerületi közterületek megtisztítása. Az önkormányzat évek óta részt vesz a TeSzedd országos akcióban, amelyet idén először ősszel szerveznek meg. A tavaszi akciót azonban nem akarták elhagyni, ezért hirdette meg a városvezetés a május 26-i összefogást.


Kesztyűket, gyűjtőzsákokat a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Városüzemeltetési Igazgatósága biztosított, a takarítás pedig szervezetten zajlott: az eseményen részt vevő önkormányzati képviselők saját körzetük megtisztítását végezték el a csatlakozó helybeliekkel közösen.

A Mátyás tér megtisztítását Sántha Péterné alpolgármester vállalta el a Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület tagjaival.


– Igyekszünk tisztán tartani azokat a közterületeket, ahol a lakók – visszajelzéseik alapján – a legtöbbször fordulnak meg – mondta az alpolgármester. – Ugyanakkor egy-egy ilyen akció felhívás is, azt mutatja, hogy egy kis odafigyeléssel tisztán tudjuk tartani a környezetünket.

A Gutenberg teret és a környező utcákat Egry Attila alpolgármester és önkéntes csapata tisztította meg.

– Azt gondolom, hogy akik részt vesznek a szemétszedésben, azt követően is sokkal körültekintőbben fognak eljárni és nem dobálják szét a hulladékot – mondta Egry Attila.

Zentai Oszkár az Erkel Színház előtt várta a hozzá csatlakozókat, a Horváth Mihály tér és környékének megtisztítását Gondos Judit végezte el segítőivel. Kaiser József és a hozzá csatlakozó önkéntesek az Orczy teret és a Baross utcai szervizutat takarították. A Víg Otthon idősklub tagjaival közösen Dudás Istvánné az Auróra utcából indulva, a Rákóczi tér felé haladva gyűjtötte a szemetet. A Nap tér is megszépült Soós György képviselő és csapata jóvoltából, Guzs Gyula és a hozzá társult önkéntesek pedig a Kálvária téren gyűjtötték össze a hulladékot.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.