EUR: 325,31 Ft
CHF: 295,59 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Győr

Összefogtak a sztárok

Június 17-én rendezik meg a Nyárnyitó Koncertet Győrben. A legnagyobb hazai retró nagyágyúk zenélnek majd a színpadon. Olyan egykori ikonok, akik miatt vélhetően teljesen megtelik a Dunakapu tér, és hatalmas buli kerekedik.

Kezdjük is mindjárt a nevekkel, mert talán ezek mondják el a legtöbbet a felhozatalról: Zoltán Erika, a V-Tech, Dj Dominique, Patkó Béla, azaz Kiki (Első Emelet), Betty Love, a Happy Gang, Sub Bass Monster, Csordás Tibi (Fiesta), a Splash és a Hip Hop Boyz is fellép azon az ingyenes győri nyárindító nagykoncerten, amelyet jó időn esetén június 17-én este 8 órakor kezdenek a Dunakapu téren. (Eső esetén a program egy napot csúszik.)


Csordás Tibor és Kefír több pályatársával jön a győri koncertre
Fotó: O. Jakócs Péter

– Az egész éves programsorozat legszínesebb időszaka a nyár, szinte nincs is olyan hétvége, amikor a város ne kínálna valamilyen népszerű fesztivált, koncertet, minőségi szórakozást a győrieknek és a hozzánk látogató turistáknak. A nyárnyitó koncert megadja majd az alaphangot, igazi buli várható a Dunakapu téren – mondta el Borkai Zsolt polgármester, hozzátéve, hogy mára kialakult egy jó nyári programstruktúra, de minden évben van valami rendhagyó, valami különleges.

A Dunakapu térre most is sok embert várnak
Fotó: O. Jakócs Péter

– Már az év elején elkezdtük a próbákat, amelyek nagyszerű hangulatban telnek. Arra számítunk, hogy a győri koncert nagy sikert arat, hiszen a 90-es évek legnagyobb hazai slágerei élőben csendülnek fel – árulta el Zámbó Attila producer, majd Kefir (V-Tech) hozzátette: nagyon jól tudnak együtt dolgozni a jeles alkalomra alakult zenekarral, és látszik, hogy profi produkció lesz. Csordás Tibi (Fiesta) hangsúlyozta: Győrről szép emlékeket őriz, és biztos benne, hogy ezek a kellemes pillanatok most tovább bővülnek. Sőt az is kiderült, hogy ez a produkció kifejezetten Győrnek készül, de a siker függvényében akár újabb helyszíneken is folytatódhat.


– Akkor voltam kamasz, amikor ezek az együttesek nagyon menők voltak, és naná hogy kint volt a Hip Hop Boyz posztere a szobám falán – mesélte nevetve Tóth Alexandra, aki biztosan ott lesz az első sorokban. – Örülök, hogy a régi nagy kedvencek eljönnek Győrbe. Már beszéltem is a gimis barátnőkkel, hogy jó lenne egy emlékezős, retró találkát tartani aznap. Szerintem nagyon nagy buli lesz a téren! – zárta szavait.

A győri nyárnyitó koncert plakátja, a részvétel ingyenes

A Retro Live! Tehát igazi bomba koncertnek ígérkezik, olyan örökzöld slágerekkel, mint Az éjjel soha nem érhet véget, Tedd fel a kezed, Fiatal szerelem, A hegyekbe fönn, Éjfél után, Remete lány, Állj vagy lövök, Álomhajó, és még sokáig lehetne sorolni. Csupa olyan nóta, amelyet mindenki ismer és szeret, s vélhetően kívülről fúj majd. Az estet tűzijáték zárja, a hazajutást éjszakai buszjáratokkal segíti az önkormányzat.

Ráadásul megjelent a város nyári programkínálója is, amely részletesen tartalmaz valamennyi rendezvényt, az EYOF-fal kapcsolatban pedig a sportprogramok mellett a kulturális rendezvényekről is tájékozódhatunk belőle. A kiadvány a győri Látogatóközpontban érhető el.

Kapcsolódó Cikkek