2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Ősszel repülhet Rolex Laci

Ha Botka László őszig nem hozza az eredményeket, kénytelen lesz repülni – írja a baloldali Vasárnapi Hírek. A lap szerint igen komoly törésvonal húzódik Botka és az MSZP-frakció vezetése között. A plakáttörvény támogatásának visszavonása miatt többekben felmerült a kérdés, hogy vajon a szegedi polgármester képes lesz-e végigvinni a kampányt. A lap forrásai szerint felmerült a kérdés, hogy a frakció kiálljon-e az igazáért, végül azonban nem tette, mivel a Botkával való nézeteltérés a pártot gyengítette volna. A közvélemény-kutatások szerint az MSZP nem mozdult el ahhoz képest, amikor Tóbiás József átadta az elnökséget.

MTI

A Magyar Nemzet szocialista forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Botkának az összes többi baloldali párttal vállalt konfliktusa tarthatatlanná vált. A lap szerint hiába zárja ki a közös munkát Gyurcsány Ferenccel, ennek ellenére országszerte helyi és megyei szinten már megkezdődtek a tárgyalások az MSZP-sek és a Demokratikus Koalíció között. Hozzáteszik: az MSZP-n belül elvárásnak számít a Gyurcsány Ferenccel való egyeztetés.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta!

  Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.