EUR: 332,75 Ft
CHF: 302,42 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Dunaújváros

Páratlan sorozat méltó megkoronázása

NB I – dobogó, NB III – középmezőny, fejlődő utánpótlás. Eredményes évet zártak a Dunaújvárosi Egyetem pingpongosai.

Az eredményhez vezető út:

2013 – megyei bajnokság: bajnok

2014 – NB III: bajnok

2015 – NB II: dobogó

2016 – NB II: bajnok

2017 – NB I: dobogó

Évről évre folyamatos a fejlődés az egyetem tornatermében. Az utánpótlásképzés kimutatható országos eredményeket produkál. Bíró Bálint OB 5. helyezett, egész évben klasszisteljesítménnyel hozta az országos ranglistapontokat az egyesületnek. Hozzá Sós Roland, Kecskés Ádám csatlakozik. Szabó Attila vezetőedző hibátlanul készítette fel a gyerekeket. A trió az újonc csapatbajnokság meglepetés csapata volt, 5. helyen végeztek az országos csapatbajnokságon, ami egészen parádés teljesítmény. Olyan patinás klubok mellé léphettek fel, mint a BVSC vagy KSI. Az NB III-as csapat az első belépő a gyerekeknek, Láng Dominik idén lett stabil kerettag és az első évben már a legeredményesebb játékos lett. Ármos József, Nagy Milán és a fontos mérkőzéseken besegítő Ambrus Géza a stabil 6. helyet szerezte meg az NB III-ban. Jövőre az NB III még inkább az utánpótlás belépő csapata lesz.


A szakosztály zászlóshajója az NB I-es csapat. Az NB II-es bajnokcsapat egy helyen változott. Az elköszönő Mayer Tamást Jeszenszki Dániel váltotta. A Jakab, Jeszenszki, Makk, Ármos, Varga összeállítású gárda célja – az ismert erőviszonyok alapján – a dobogó lehetett. A felállás nagyon eltérő játéktudású versenyzőkből állt, ezért számítani lehetett arra, hogy minden mérkőzés óriási izgalmakat hoz. Így is lett. Jó előjelekkel indult az ősz, hiszen a csapat sokáig az első helyért harcolt. Sajnos, ami csak idő kérdése volt, be is következett. A Szondi ellen a két meghatározó játékos is betegen állt asztalhoz, így a váratlan döntetlen már csak a második helyre adott volna lehetőséget. A tavaszi, Sopron elleni ki-ki rangadó végül idegőrlő csatában nem ide dőlt el, így a reálisnak mondható, de szépen csillogó bronzérem jutott az egyetemi csapatnak. Ki kell emelni Jakab Gábor egész éves teljesítményét, mérkőzéseinek 90 százalékát megnyerte, így a mezőny második legeredményesebb játékosa lett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.