EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,17 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Dunaújváros

Páratlan sorozat méltó megkoronázása

NB I – dobogó, NB III – középmezőny, fejlődő utánpótlás. Eredményes évet zártak a Dunaújvárosi Egyetem pingpongosai.

Az eredményhez vezető út:

2013 – megyei bajnokság: bajnok

2014 – NB III: bajnok

2015 – NB II: dobogó

2016 – NB II: bajnok

2017 – NB I: dobogó

Évről évre folyamatos a fejlődés az egyetem tornatermében. Az utánpótlásképzés kimutatható országos eredményeket produkál. Bíró Bálint OB 5. helyezett, egész évben klasszisteljesítménnyel hozta az országos ranglistapontokat az egyesületnek. Hozzá Sós Roland, Kecskés Ádám csatlakozik. Szabó Attila vezetőedző hibátlanul készítette fel a gyerekeket. A trió az újonc csapatbajnokság meglepetés csapata volt, 5. helyen végeztek az országos csapatbajnokságon, ami egészen parádés teljesítmény. Olyan patinás klubok mellé léphettek fel, mint a BVSC vagy KSI. Az NB III-as csapat az első belépő a gyerekeknek, Láng Dominik idén lett stabil kerettag és az első évben már a legeredményesebb játékos lett. Ármos József, Nagy Milán és a fontos mérkőzéseken besegítő Ambrus Géza a stabil 6. helyet szerezte meg az NB III-ban. Jövőre az NB III még inkább az utánpótlás belépő csapata lesz.


A szakosztály zászlóshajója az NB I-es csapat. Az NB II-es bajnokcsapat egy helyen változott. Az elköszönő Mayer Tamást Jeszenszki Dániel váltotta. A Jakab, Jeszenszki, Makk, Ármos, Varga összeállítású gárda célja – az ismert erőviszonyok alapján – a dobogó lehetett. A felállás nagyon eltérő játéktudású versenyzőkből állt, ezért számítani lehetett arra, hogy minden mérkőzés óriási izgalmakat hoz. Így is lett. Jó előjelekkel indult az ősz, hiszen a csapat sokáig az első helyért harcolt. Sajnos, ami csak idő kérdése volt, be is következett. A Szondi ellen a két meghatározó játékos is betegen állt asztalhoz, így a váratlan döntetlen már csak a második helyre adott volna lehetőséget. A tavaszi, Sopron elleni ki-ki rangadó végül idegőrlő csatában nem ide dőlt el, így a reálisnak mondható, de szépen csillogó bronzérem jutott az egyetemi csapatnak. Ki kell emelni Jakab Gábor egész éves teljesítményét, mérkőzéseinek 90 százalékát megnyerte, így a mezőny második legeredményesebb játékosa lett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.