EUR: 324,06 Ft
CHF: 290,53 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Salgótarján

Parlagfűirtás polgárőrökkel

A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

Az arra érzékenyek életet nagyon megnehezíti a parlagfű

A polgárőrök a Földművelésügyi Minisztérium stratégiai partnereként harmadik éve vállalnak aktív szerepet az allergén növény elleni védekezésben. Ennek új programelemeként indítják útjára a Polgárőr Parlagfű Teszedd kampányt, amelyben terveik szerint június 30-ig országszerte a szövetség több mint 2000 tagegyesületének csaknem 61 ezer polgárőrét vonják be lakóhelyük parlagfű-mentesítésébe.


Az Országos Polgárőr Szövetség által idén megvalósítandó környezetvédelmi szakmai program első állomásaként a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával országos polgárőr környezetvédelmi referens képzést és fórumot szerveztek június második hétvégéjén. A kétnapos programon a résztvevők előadásokat hallhattak a Földművelésügyi Minisztérium, a Nébih, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, az Országos Közegészségügyi Központ, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a szakterületen kiemelkedő szervezetek vezetőitől. Bemutatták az Országos Polgárőr Szövetség parlagfű elleni védekezés érdekében végzett tevékenységét és ezen a hétvégén kezdetét vette az Polgárőr Parlagfű Teszedd akció is, amelyhez továbbra is várják minden civil szervezet, önkormányzat és felelősségtudatos állampolgár csatlakozását.

fotó: www.nograd.hu
kepal: A Polgárőrök a parlagfűmentes településekért „Polgárőr Parlagfű Teszedd” és környezetvédelmi koordinátorok képzése című rendezvényen Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is felszólalt

Címkék

Kapcsolódó Cikkek