EUR: 326,32 Ft
CHF: 294,56 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Nagykanizsa

Parragh: Nem azt tanítják, amit kellene

A jövőben nemcsak a munkavállalók, hanem a kisvállalkozások adóbevallását is a NAV készítheti el, legalábbis ezt kezdeményezi a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Erről is beszélt Parragh László elnök a kanizsai kamarai szervezet küldöttgyűlésén, amelyen díjakat, elismeréseket is átadtak.


Parragh László: Szükség van a bérfelzárkóztatásra, különben kiürül az ország (Fotó: Kanizsa Médiaház)

Parragh László emlékeztetett: a kamara fogalmazta meg a bérfelzárkóztatási program igényét is, mert, mint jelezte, „ha rövid távon ezt az intézkedést nem tesszük meg, középtávon kiürül az ország”. Az elnök az oktatásról is elmondta véleményét. Szavai szerint az iskolákban nem azt tanítják, amire az életben a gyereknek szüksége van, hiányzik a pénzügyi, a digitális és a nyelvtudás, elsősorban az angol megfelelő ismerete. Úgy fogalmazott, a felsőoktatás területén is kiásták a csatabárdot, amikor arra világítottak rá, hogy az 550 ezer férőhely ellenére csupán 290 ezer hallgató van, ami 2020-ra 250 ezerre csökken. A konfliktust az okozza, hogy egyetemeket, szakokat senki sem akar bezárni, tette hozzá.

A küldöttgyűlésén átadták a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara ide díjait, elismeréseit. Kiváló Gyakorlati Képzőhely: Dél-Zalai Áruház Zrt., Pintér Edina, Európa-Bútor Manufaktúra Kft. Szakoktatói Nívódíj: Dervalits Balázs. SZKTV-döntős diákok és tanáraik: Izsák Bálint Balázs (épület- és szerkezetlakatos szakmában 6. helyezést ért el), Baracskai István (épület- és szerkezetlakatos szakmában 8. helyezést ért el), gyakorlati képzőhelyük a Heat-Gázgép Kft. volt, gyakorlati oktatójuk: Dolezsár Jácint. Horváth Máté (festő, mázoló és tapétázó szakmában 7. helyezést ért el), gyakorlati képzőhelye a ZÁÉV Zrt. volt, gyakorlati oktatója: Hóbor Ferenc. Év Vállalkozója Díj: Tomasics László. Év Vállalkozása Díj: Z.V.G. Zrt., KM Light Kft., GYGV Kanizsa Kft., Lenkovics Trans Kft., Műszaki Bolt Bt., Bicsák Nyomdaipari Kft. Nagykanizsai Kamarai Gazdaságfejlesztésért Díj: Borsos Ferenc, Turzó György. Kamarai Életműdíj: Draskovics György. Városi kitüntetettek, nagyvállalati kategória: E.M.E. Kft., kkv-kategória: Kanizsa Hűtő, Klíma Szolgáltató Kft.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.