2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Sport Győr

Pattoghat a labda Adyvárosban!

Győr egyik legdinamikusabban fejlődő városrésze Adyváros, ahol nemrég átadták az újabb szabadtéri pályát, így egyre többen hódolhatnak a kosárlabdázásnak.

A vadonatúj streetballterület Adyváros szívében, a Móra iskola közelében található. Szabályos B33-as pálya, minden igényét kielégíti a szabadtéri pattogtatás szerelmeseinek.


Korszerű és biztonságos a vadonatúj pálya
Fotó: Marcali Gábor

– Az önkormányzatnak szívügye a sport támogatása, mert a sport a záloga és mérföldköve annak, hogy egészségesek maradjunk – fogalmazott az avatáson Borkai Zsolt polgármester, aki elárulta azt is, hazajött, mivel a Móra iskola diákja volt egykoron, és eljutott a csúcsra, az olimpiai bajnoki címig.

Borkai Zsolt polgármester is kipróbálta milyen kosarat dobni az új pályán
Fotó: Marcali Gábor

A polgármester elmondta azt is, minden városrészben biztosítani akarják a sportolás lehetőségét. Egyúttal köszönetet mondott a Magyar Kosárlabda Szövetségnek, amely taós forrásokból biztosította a pálya kialakításának költségeit. A győri önkormányzat kilencmillió forinttal és a hellyel támogatta az új létesítményt, ahol hat palánk áll a kosárlabda kedvelőinek rendelkezésére.


Radnóti Ákos alpolgármester hangsúlyozta, a pálya ingyenesen használható. Közvilágítást is építettek hozzá, így este, sötétedés után is vár mindenkit. Kamerarendszer védi, és a nap 24 órájában a rendőrség figyeli a helyszínt. Felújították a járdákat is, így minden szempontból nagyszerű pálya született a régi, egypalánkos, töredezett betonú helyett.

Győrben a kézilabda mellett népszerű a kosárlabda is, egyre többeket érdekel
Fotó: Marcali Gábor

Fűzy András, a CMB Cargo-UNI Győr elnöke, az MKOSZ elnökségi tagja elmondta: a Bercsényi liget után ez már a második kosárlabda pálya, amely Győrben a tömegsportot szolgálja. S hogy az ötletgazdák jól gondolkoztak, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyre többen választják a kikapcsolódás ezen aktív formáját városszerte.

Kapcsolódó Cikkek