EUR: 326,47 Ft
CHF: 294,91 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Egyéb Ózd

Pénzt hozott a „Tűzcsibék” sikersorozata

Kosárlabda-szabványúra alakítják át a Vasvár Úti Általános Iskola tornatermét, miután az intézmény kosaraslányai országos szinten is jó eredményeket értek el az utóbbi években.

A napokban adják át az iskola felújított tornatermét, amelyet a kosárlabdasport igényei és előírásai szerint építenek át. A 42 millió forint értékű beruházás során a küzdőtér parkettaborítást kap, olyan formában, hogy a kivitelezők védőréteget fektetnek az eddigi borításra.


Fotó: Lokál
Képalá: Hák Sándor igazgató (balra) és Dudás Ottó testnevelő tanár nyomon követték a beruházást

Hák Sándor igazgató elmondta, a beruházás kivitelezését az Erzsébet-tábor időpontjához igazították, ami június 24-én indul és számos sportrendezvényt tartanak a gyerekeknek a tornateremben. Egyébként – tette hozzá – a Vasvár úti tornaterem a városi sportcsarnokon kívül az egyetlen olyan sportlétesítmény, amely méretei miatt – kézilabda (40×20 méter) és kosárlabda (28×15 méter) – alkalmas mérkőzések lebonyolítására.

Fotó: Lokál
Képalá: Mostantól parkettán kosarazhatnak a lányok – Hák Sándor ás Dudás Ottó testnevelő

Felszerelnek két FIBA-szabványnak megfelelő kosárpalánkot, amelyek emelőszerkezet segítségével mozgathatók, vagyis egyéb sportesemények és rendezvények előtt a magasba emelhetők. A kosárlabda-szövetség és a tankerület biztosította az összeget az átalakításra, illetve a csarnok, az öltözők és a vizesblokkok felújítására. Újdonságnak számít majd a LED-es eredményjelző beépítése is a DVTK utánpótlásbázisán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.