EUR: 333,33 Ft
CHF: 303,13 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Ózd

Piacbővítés emberáldozattal

Négyszázmillió forintot nyert Ózd a városi piac bővítésére, korszerűsítésére, ám a műszaki terv nem egyezik az érintettek véleményével. A zöldségpiacot ugyanis a jelenlegi elképzelés kettészakítaná.

Május 4-ei lapszámunkban már írtunk róla, hogy a piacon működő vállalkozók felháborodtak a politikusok elképzelésén, miszerint az őstermelőket és a placcon árusítókat a ruhapiac területére kényszerítenék. Ez megosztaná azt a vásárlási és társadalmi központot, amit az elmúlt évtizedekben megszoktak a helybeliek. Hiányolták továbbá, hogy bármilyen színű is volt korábban a városvezetés, mindig meghallgatták az emberek véleményét, ami most elmaradt.  Szerveztek ugyan egy tájékoztatót a piaccsarnokba, ahol a vállalkozók egybehangzóan elutasították a tervet. Csakhogy oda Tengely Andrást, az Ózdinvest Kft. ügyvezetőjét küldték el maguk helyett, aki röviddel azt követően közölte, távozik a városból.


Ezután indult egy aláírásgyűjtési akció, amelyhez mintegy hatszázan adták a nevüket, akik azt kérik, hogy vagy a jelenlegi zöldséges piac területén vagy az egykori törőmű helyén végezzenek fejlesztéseket. Egyelőre várják a polgármester válaszát.

Fotó: Lokál
A politikai akarat nem egyezik a vállalkozók elképzelésével

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.