2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Ózd

Piacbővítés emberáldozattal

Négyszázmillió forintot nyert Ózd a városi piac bővítésére, korszerűsítésére, ám a műszaki terv nem egyezik az érintettek véleményével. A zöldségpiacot ugyanis a jelenlegi elképzelés kettészakítaná.

Május 4-ei lapszámunkban már írtunk róla, hogy a piacon működő vállalkozók felháborodtak a politikusok elképzelésén, miszerint az őstermelőket és a placcon árusítókat a ruhapiac területére kényszerítenék. Ez megosztaná azt a vásárlási és társadalmi központot, amit az elmúlt évtizedekben megszoktak a helybeliek. Hiányolták továbbá, hogy bármilyen színű is volt korábban a városvezetés, mindig meghallgatták az emberek véleményét, ami most elmaradt.  Szerveztek ugyan egy tájékoztatót a piaccsarnokba, ahol a vállalkozók egybehangzóan elutasították a tervet. Csakhogy oda Tengely Andrást, az Ózdinvest Kft. ügyvezetőjét küldték el maguk helyett, aki röviddel azt követően közölte, távozik a városból.


Ezután indult egy aláírásgyűjtési akció, amelyhez mintegy hatszázan adták a nevüket, akik azt kérik, hogy vagy a jelenlegi zöldséges piac területén vagy az egykori törőmű helyén végezzenek fejlesztéseket. Egyelőre várják a polgármester válaszát.

Fotó: Lokál
A politikai akarat nem egyezik a vállalkozók elképzelésével

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.