EUR: 307,90 Ft
CHF: 266,78 Ft
2017. szeptember 20., szerda
Friderika

Külföld

Pokolgépes merénylet volt az óvoda mellett robbanás, a merénylő is meghalt

Pokolgépes merénylet volt az a robbanás, amely a kelet-kínai Csiangszu tartományban, egy óvoda mellett történt csütörtökön, és nyolc halálos áldozata van. A feltételezett merénylő, egy 22 éves férfi is meghalt, és a lakásában robbanóanyagokat találtak a nyomozók – közölték helyi tisztségviselők.

A gyanúsított helyi lakos volt. A holttestéből vett DNS-mintával próbálják azonosítani. Bérelt lakásának falain a “halál”, és “gyilkolás” szavak olvashatók.

A rendőrség közlése szerint a férfit eltanácsolták az iskolából, mert “vegetatív idegrendszeri rendellenességeket” állapítottak meg nála. Azóta talált magának munkát, és a szóban forgó bérelt lakásban lakott. Tettének okával kapcsolatban egyelőre nem közöltek semmit a hatóságok.

A robbanásban ketten a helyszínen haltak meg, hatan a kórházba szállítás után, 65-en pedig megsebesültek. Nyolc súlyos sérült van, de közülük négyen már nincsenek életveszélyben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb földrengés! Toronyház és iskola temette maga alá az embereket

    Újabb földrengés! Toronyház és iskola temette maga alá az embereket

    Nagy erejű földrengés rázta meg kedden Mexikó középső részét. A helyi idő szerint kora délután bekövetkezett, 7,1-es erősségű földmozgás épületek tucatjait döntötte romba a sokmilliós mexikói fővárosban, és a polgári védelem vezetője, Luis Felipe Fuente közlése szerint késő estig országosan 150-re emelkedett a halálos áldozatok száma, de a Milenio tévé legutóbbi híradásában már 204 halálos áldozatról adott hírt.

  • Mérgező bogarat evett fogadásból

    Mérgező bogarat evett fogadásból

    Ezen túl kétszer is meggondolja, hogy miben fogad az az amerikai katona, aki vakmerőségből megevett egy bogarat. Ezzel még nem is lenne semmi probléma, hiszen a legtöbb ízeltlábú kitűnő fehérjeforrás, ám akad közöttük néhány olyan egyed is, ami súlyos mérgezést okozhatnak.