EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Külföld

Pokolgépes merénylet volt az óvoda mellett robbanás, a merénylő is meghalt

Pokolgépes merénylet volt az a robbanás, amely a kelet-kínai Csiangszu tartományban, egy óvoda mellett történt csütörtökön, és nyolc halálos áldozata van. A feltételezett merénylő, egy 22 éves férfi is meghalt, és a lakásában robbanóanyagokat találtak a nyomozók – közölték helyi tisztségviselők.

A gyanúsított helyi lakos volt. A holttestéből vett DNS-mintával próbálják azonosítani. Bérelt lakásának falain a “halál”, és “gyilkolás” szavak olvashatók.


A rendőrség közlése szerint a férfit eltanácsolták az iskolából, mert “vegetatív idegrendszeri rendellenességeket” állapítottak meg nála. Azóta talált magának munkát, és a szóban forgó bérelt lakásban lakott. Tettének okával kapcsolatban egyelőre nem közöltek semmit a hatóságok.

A robbanásban ketten a helyszínen haltak meg, hatan a kórházba szállítás után, 65-en pedig megsebesültek. Nyolc súlyos sérült van, de közülük négyen már nincsenek életveszélyben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erősödnek a V4-ek!

  Erősödnek a V4-ek!

  A visegrádi országok, köztük Magyarország erősödése érezhető az Európai Bizottság összetételének alakulásában – mondta Boros Imre közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap.

 • Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot

  Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot

  Bevándorláspárti bosszúállók mindent megtesznek Magyarország ellen az új Európai Parlamentben, és erről szól a hétfői brüsszeli meghallgatás is – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 • Európa meggyengült Juncker alatt

  Európa meggyengült Juncker alatt

  Meggyengült Európa az elmúlt öt évben Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének a tevékenysége alatt – mondta Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szombat este az M1 aktuális csatornán.