2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Külföld

Pokolgépes merénylet volt az óvoda mellett robbanás, a merénylő is meghalt

Pokolgépes merénylet volt az a robbanás, amely a kelet-kínai Csiangszu tartományban, egy óvoda mellett történt csütörtökön, és nyolc halálos áldozata van. A feltételezett merénylő, egy 22 éves férfi is meghalt, és a lakásában robbanóanyagokat találtak a nyomozók – közölték helyi tisztségviselők.

A gyanúsított helyi lakos volt. A holttestéből vett DNS-mintával próbálják azonosítani. Bérelt lakásának falain a “halál”, és “gyilkolás” szavak olvashatók.


A rendőrség közlése szerint a férfit eltanácsolták az iskolából, mert “vegetatív idegrendszeri rendellenességeket” állapítottak meg nála. Azóta talált magának munkát, és a szóban forgó bérelt lakásban lakott. Tettének okával kapcsolatban egyelőre nem közöltek semmit a hatóságok.

A robbanásban ketten a helyszínen haltak meg, hatan a kórházba szállítás után, 65-en pedig megsebesültek. Nyolc súlyos sérült van, de közülük négyen már nincsenek életveszélyben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat – összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.