EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 24., szombat
Iván

Egyéb Szeged

Politikai célokat szolgálhatott az eltűnt milliárdok egy része

A Fidesz szegedi elnöke szerint olyannyira súlyos vádak fogalmazódnak meg a közvéleményben, hogy Botka László polgármesternek be kell fejeznie a mellébeszélést és a titkolózást.

Nógrádi Tibor szerint egyértelmű, hogy Szeged város baloldali vezetése és a Szeviép között nagyon-nagyon szoros kapcsolat volt

A napnál is világosabb, hogy 2002 és 2010 között szoros kapcsolatban állt egymással Szeged baloldali irányítású önkormányzata és a Szeviép cég – állítja Nógrádi Tibor. A Fidesz helyi elnök-frakcióvezetője a Lokál Extra Szegednek azt mondta, a város és az ország lakossága is joggal vár választ arra, valójában mi történt a Botka-féle szegedi MSZP-s városvezetés és a csődjéről elhíresült Szeviép cég, illetve annak tulajdonosai között ebben a nyolcéves időszakban.

Mint ismeretes, az építőipari vállalkozás a 2010-es választás után jelentett csődöt. Sajtóhírek szerint csaknem 11 milliárd forintnyi kifizetetlen számlával sok száz alvállalkozót, sok ezer családot hozott ezzel súlyos, csődközeli helyzetbe. Jelenleg a volt cégvezetők ellen csődbűntett ügyében folyik bírósági eljárás, ami viszont a fideszes politikus megítélése szerint vontatottan halad.

– A Szeviép Szegeden köztudomásúan MSZP-közeli cégként működött 2002 és 2010 között. Erre számtalan bizonyíték és számtalan jel utalt, jómagam személyesen is átéltem ezt akkoriban. 2008 januárjában egy a helyi labdarúgás ügyéért, illetve az azt gáncsoló ingatlanspekuláció ellen küzdő civil kezdeményezés képviseletében a SZVSE-stadion megmentése érdekében (melynek helyén áruházat álmodott meg egy az önkormányzatot is érintő telekcserés konstrukció keretében a Szeviép – a szerk.) Pistrui Lászlóval, a cég egyik tulajdonosával tárgyaltam. Az első számú Szeviép-vezér kijelentette, Szegeden csak az történhet, amit ő akar. Azt hallottuk tőle, a polgármester is azokat a gazdasági döntéseket készíti elő és hozza meg, amelyeket ő javasol. Az ebben az időben, tehát 2007–2008-ban a városháza által publikált beruházási tervek ezt mind alátámasztották. Egyértelmű, hogy Szeged város baloldali vezetése és a Szeviép között nagyon-nagyon szoros kapcsolat volt, ami alapján lehetséges, hogy az elfolyt pénzeknek egy része politikai célokat szolgált, pártfinanszírozásba kerülhetett – fogalmazott Nógrádi Tibor.

Hozzátette mivel rendkívül súlyos vádak fogalmazódnak meg a közvéleményben, jó lenne válaszokat kapni, tisztán látni ebben az ügyben.

Csontváz

A Szeviép-ügyről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára nemrégiben úgy nyilatkozott, hiába nem kormányoznak a szocialisták már évek óta, „halomra hullanak ki a korrupciós csontvázak a szekrényből”, míg Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter mint egykori polgármester fogalmazott úgy, elképzelhetetlen, hogy ne lett volna kapcsolat a szegedi városvezetés és egyik legnagyobb adózója, a Szeviép között.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.