EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Ózd

Pro Urbe díjasokat ünnepeltek

A kohászváros idei Hétvölgy Fesztiváljának díszközgyűlésén két Pro Urbe díjat adtak át, egyiket a kultúrában, másikat a gyógyításban végzett kimagasló munka elismeréseként.

Ebben az évben elmaradt a díszpolgári cím odaítélése Ózdon, helyette a városért végzett tevékenységért ítéltek kitüntető díjat a Bárka Színpad és Műhely Kulturális Egyesületnek, illetve dr. Bélteczki Jánosnak, az Almási Balogh Pál Kórház megbízott főigazgató főorvosának.


A Bárka Színpad idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. Megalakulásuk óta figyelemre méltó munkát végeznek gyermekműsorok előadásában, városi programok életre hívásában és végrehajtásában, de jelentős mértékű karitatív tevékenységet is folytatnak. Nevükhöz fűződik az Utcaszínházi Zenei Napok, a FOT-ÓZD le kiállítások, de a város karácsonyi díszvilágítása is az ő ötletük volt. Télen az Angyalok köztünk járnak programban a kórház betegeinek adnak műsort, de felkeresnek idősotthonokat és speciális nevelésű igényű gyermekeket is. Karitatív tevékenységük is kimagasló.

Fotó: Lokál
A Bárka Színpad sok gyerek kedvence

Dr. Bélteczki János az orvosi diploma megszerzése után aneszteziológia és intenzív terápia szakon kapott szakorvosi minősítést, majd a B.-A.-Z. Megyei Kórház központi intenzív osztályán dolgozott. Heti két napon át az ózdi kórházban segítette a gyógyító munkát, majd 1995-ben családjával a városba költözött. Itt megszervezte és vezette az intenzív osztályt. Másoddiplomáját a jogon szerezte, majd részt vett a Magyar Orvosok Szövetsége létrehozásában és annak elnöke lett. Volt tagja a megyei közgyűlésnek és elnöke a városi önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának, de gyakori előadója a szakmai fórumoknak is. Kimagasló szerepe van az ózdi kórház gép-műszer fejlesztésében és országosan ismert szakorvosok Ózdra invitálásában, újabb kórházi szakterületek elindításában. A Szent Erzsébet-díj után mostantól a Pro Urbe Ózd díj tulajdonosa, ami mögött komoly szakmai teljesítmény van.


Fotó: Lokál
Riz Gábor országgyűlési képviselő elsők között gratulált dr. Bélteczki János kitüntetéséhez

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.