EUR: 316,98 Ft
CHF: 279,32 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Ózd

Pro Urbe díjasokat ünnepeltek

A kohászváros idei Hétvölgy Fesztiváljának díszközgyűlésén két Pro Urbe díjat adtak át, egyiket a kultúrában, másikat a gyógyításban végzett kimagasló munka elismeréseként.

Ebben az évben elmaradt a díszpolgári cím odaítélése Ózdon, helyette a városért végzett tevékenységért ítéltek kitüntető díjat a Bárka Színpad és Műhely Kulturális Egyesületnek, illetve dr. Bélteczki Jánosnak, az Almási Balogh Pál Kórház megbízott főigazgató főorvosának.


A Bárka Színpad idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. Megalakulásuk óta figyelemre méltó munkát végeznek gyermekműsorok előadásában, városi programok életre hívásában és végrehajtásában, de jelentős mértékű karitatív tevékenységet is folytatnak. Nevükhöz fűződik az Utcaszínházi Zenei Napok, a FOT-ÓZD le kiállítások, de a város karácsonyi díszvilágítása is az ő ötletük volt. Télen az Angyalok köztünk járnak programban a kórház betegeinek adnak műsort, de felkeresnek idősotthonokat és speciális nevelésű igényű gyermekeket is. Karitatív tevékenységük is kimagasló.

Fotó: Lokál
A Bárka Színpad sok gyerek kedvence

Dr. Bélteczki János az orvosi diploma megszerzése után aneszteziológia és intenzív terápia szakon kapott szakorvosi minősítést, majd a B.-A.-Z. Megyei Kórház központi intenzív osztályán dolgozott. Heti két napon át az ózdi kórházban segítette a gyógyító munkát, majd 1995-ben családjával a városba költözött. Itt megszervezte és vezette az intenzív osztályt. Másoddiplomáját a jogon szerezte, majd részt vett a Magyar Orvosok Szövetsége létrehozásában és annak elnöke lett. Volt tagja a megyei közgyűlésnek és elnöke a városi önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának, de gyakori előadója a szakmai fórumoknak is. Kimagasló szerepe van az ózdi kórház gép-műszer fejlesztésében és országosan ismert szakorvosok Ózdra invitálásában, újabb kórházi szakterületek elindításában. A Szent Erzsébet-díj után mostantól a Pro Urbe Ózd díj tulajdonosa, ami mögött komoly szakmai teljesítmény van.


Fotó: Lokál
Riz Gábor országgyűlési képviselő elsők között gratulált dr. Bélteczki János kitüntetéséhez

Címkék

Kapcsolódó Cikkek