2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Zalaegerszeg

Rabul ejt a StreetArt

A fiatalok által kedvelt utcaművészet, a manapság egyre népszerűbb street art izgalmas, innovatív stíluságazat,  köztéri művészet, amely a 90-es években terjedt el. Zalaegerszeg első street art alkotása a város első írásos említésének 770. évfordulója alkalmából készült a lokálpatrióta kötődés szellemében.

Bognár Ákos ötletgazda szerint az önkormányzat célja az, hogy a dinamikus, fiatalos lendület megjelenjen a köztereken is. Olyan alkotásokat támogatnak, amelyek vagy témájuk miatt érdekesek, vagy kötődnek a város történetéhez, ilyen a most elkészült kép is,  mely közérthető, kissé konzervatívabb stílusban rajzolódott, hogy az idősebb korosztály tetszését is elnyerje. A falfestményt egy budapesti street art csapat készítette az Egerszeg Fesztivál idején. A művet három nap alatt festették fel a börtön kerítésének falára.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.