2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Belföld

Rács mögé került Czeglédy Csaba

Előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Járásbíróság Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi elnökét. A gyanú szerint a baloldal ügyvédjeként emlegetett férfi egy hárommilliárdos költségvetési csalásra összeállt bűnszervezet központi figurája volt.

A Szegedi Járásbíróság a „munkaerő-kölcsönző maffia” minden tagja esetében elrendelte az előzetes letartóztatást. Mint ismert: az ügyben kilenc gyanúsítottat gyűjtöttek be a hét elején, mert a NAV nyomozása során fény derült rá: a Czeglédy Csabához, a „baloldal ügyvédjéhez”, szombathelyi MSZP-elnökhöz köthető munkaerő-közvetítő cégek bonyolult hálóját felépítve a gyanúsítottak hárommilliárd forinttal rövidítették meg a költségvetést.


Czeglédy Csaba ügyvéd /Fotó: szegedma.hu

Czeglédyt bilincsben vezették a Szegedi Járásbíróságra, ahol a szocialista politikus érdekes módon reagálta le a  letartóztatásáról döntő határozatot.

– Szép kis megtorlás – jegyezte meg Czeglédy, aki feltehetően ugyanarra a porhintésre utalt így, amellyel a szocialisták már szerda este óta magyarázni próbálják a számukra meglehetősen kínos büntetőügyet. Czeglédy nem csupán a szombathelyi szocialisták vezére, hanem a Vas megyei elnökségnek is tagja, ügyvédként pedig – saját közlésük szerint – tucatnyi pert nyert Botka Lászlónak, képviselte Vadai Ágnes DK-elnököt, Gyurcsány Ferencet és egy ideig Tóbiás József volt MSZP-elnök tanácsadójaként is szerepelt. Korábban meghatározó tagja volt a szocialista ifjúsági szervezeteknek és alpolgármesterként is dolgozott. 2002-ben meglehetősen hasonló bűncselekmény, fiktív számlákkal elkövetett csalás miatt már jogerősen elítélték. Akkor is diákszövetkezetek körül ügyeskedtek.


Meglepő, hogy miközben pártja még az előzetes letartóztatás napján is mosdatni igyekezett Czeglédyt, Botka már előző nap közölte: etikai vizsgálat lefolytatására kéri az MSZP vezetését az ügyben. Szakadni látszik e tekintetben az MSZP, mivel Molnár Gyula pártelnök az ATV-ben már kiállt párttársa mellett. Hasonlóan tettek a szombathelyi szocialisták is.

A fideszes Budai Gyula erre reagálva közölte: az MSZP mindig boszorkányüldözést emleget, ha elér valakit közülük az igazságszolgáltatás. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója pedig azt mondta: – A pártfinanszírozási törvény elutasítása után a szocialisták most is a korrupció pártjára állnak, amikor mentegetik súlyos bűncselekménnyel gyanúsított párttársukat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

    Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.

  • Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

    Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

    Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán vasárnap.