2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Külföld

Rágalmazás miatt perelne egy üzletembert a brazil elnök

Michel Temer brazil elnök rágalmazás miatt beperelné Joesley Batistát, a JBS húsfeldolgozó vállalat tulajdonosát egy szombati közlemény szerint.

Batista korábban átadott a nyomozóknak egy hangfelvételt, amelyen Temer állítólag állami tisztségviselők megvesztegetését hagyja jóvá. Az üzletember egy eheti interjúban “Brazília legnagyobb és legveszélyesebb bűnszövetkezetének vezetőjeként” beszélt Temerről.


Az elnök közleményében hazugságok terjesztésével vádolta Batistát, és minden igazságot nélkülözőnek nevezte a neves Veja folyóiratban közölt interjút.

“Az elnök megfelelő lépéseket fog tenni ezzel a férfivel szemben” – hangsúlyozta a közlemény. “Hétfőn polgárjogi és büntetőjogi pert indítunk ellene. Hazugságai bizonyítottak, és megfelelő pénzügyi jóvátételt követelünk az elnöki intézménynek és Brazíliának okozott károkért.”

A Vejában megjelent Batista-interjú újraélesztette a kissé csitulni látszó korrupciós botrányt Temer körül.

Az elnököt egy héttel korábban mentette fel a brazil legfelsőbb választási bíróság. Temert azzal vádolták, hogy ő és Dilma Rousseff akkori elnök illegálisan finanszírozták 2014-es elnökválasztási kampányukat. Rousseffet tavaly elmozdították hivatalából a költségvetés kozmetikázása miatt, és Temer lett az államfő, aki azóta is több hatalmas korrupciós botrány szereplője, nyomoznak ellene, és nagy tömegek követelik lemondását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat – összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.