EUR: 325,72 Ft
CHF: 295,72 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Külföld

Rágalmazás miatt perelne egy üzletembert a brazil elnök

Michel Temer brazil elnök rágalmazás miatt beperelné Joesley Batistát, a JBS húsfeldolgozó vállalat tulajdonosát egy szombati közlemény szerint.

Batista korábban átadott a nyomozóknak egy hangfelvételt, amelyen Temer állítólag állami tisztségviselők megvesztegetését hagyja jóvá. Az üzletember egy eheti interjúban “Brazília legnagyobb és legveszélyesebb bűnszövetkezetének vezetőjeként” beszélt Temerről.


Az elnök közleményében hazugságok terjesztésével vádolta Batistát, és minden igazságot nélkülözőnek nevezte a neves Veja folyóiratban közölt interjút.

“Az elnök megfelelő lépéseket fog tenni ezzel a férfivel szemben” – hangsúlyozta a közlemény. “Hétfőn polgárjogi és büntetőjogi pert indítunk ellene. Hazugságai bizonyítottak, és megfelelő pénzügyi jóvátételt követelünk az elnöki intézménynek és Brazíliának okozott károkért.”

A Vejában megjelent Batista-interjú újraélesztette a kissé csitulni látszó korrupciós botrányt Temer körül.

Az elnököt egy héttel korábban mentette fel a brazil legfelsőbb választási bíróság. Temert azzal vádolták, hogy ő és Dilma Rousseff akkori elnök illegálisan finanszírozták 2014-es elnökválasztási kampányukat. Rousseffet tavaly elmozdították hivatalából a költségvetés kozmetikázása miatt, és Temer lett az államfő, aki azóta is több hatalmas korrupciós botrány szereplője, nyomoznak ellene, és nagy tömegek követelik lemondását.

Kapcsolódó Cikkek