EUR: 333,33 Ft
CHF: 303,13 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Külföld

Rálőttek a távozó egészségügyi miniszterre

Rálőttek a távozó macedón egészségügyi miniszterre, Nikola Todorovra csütörtökön Szkopjéban, a golyók azonban célt tévesztettek, senki nem sérült meg.

A Vesti.mk macedón hírportál beszámolója szerint a politikusra az egészségügyi minisztérium épülete előtt lőttek rá, ahová azért érkezett, hogy átadja hivatalát az új tárcavezetőnek.

A sajtó értesülései szerint a támadó három lövést adott le, ám egyik sem ért célba, a macedón nemzetiségű merénylőt nem sokkal később elfogták. Nem hivatalos értesülések szerint a férfi, Ljubcso Sztojanoszki azért támadhatott a volt miniszterre, mert unokája arra várva halt meg, hogy az egészségügyi tárca jóváhagyja külföldi gyógykezelését. A támogatást a kislány halála után egy nappal kapta meg a család.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Bekockult Bugatti

  A nap képe: Bekockult Bugatti

  A Lego billundi központjában állították ki először azt a különleges, építőkockákból épült Bugatti Chiron életnagyságú makettjét, melyet motorral is elláttak.

 • Szétverte a saját pizzázóját

  Szétverte a saját pizzázóját

  Úgy gondolta a korábban az NFL-ben amerikaifocizó Edawn Louis Coughman, hogy összehozza az év csalását, ám számításai nagyon nem jöttek be.

 • Megint Európát ostromolják a migránsok

  Megint Európát ostromolják a migránsok

  Valamennyi Európába tartó migrációs útvonalon emelkedett az illegális bevándorlás, az érintett tagországok 9 százalékkal több, közel 13 ezer tiltott határátlépést regisztráltak augusztusban, mint az azt megelőző hónapban – jelentette az unió határ- és partvédelmi ügynöksége, a Frontex.

 • Varga Judit: Boszorkányüldözés zajlik ellenünk

  Varga Judit: Boszorkányüldözés zajlik ellenünk

  Bevándorláspárti bosszúhadjáratnak nevezte hétfői brüsszeli meghallgatását Varga Judit igazságügyi miniszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján, akit az általános ügyek tanácsa hallgatott meg a Magyarországgal szemben indított 7.