2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Extra

Rangos díjatt kapott Peller Károly

Peller Károlynak ítélték idén hazánk egyik legrangosabb zenés-díját, a Kálmán Imre Emlékplakettet. Az elismerést odaítélő bizottság indoklása szerint a Budapesti Operettszínház művésze az utóbbi közel két évtizedben számtalan szerepben bizonyította már tehetségét az operettirodalom legszórakoztatóbb darabjaiban.

Az emlékplakettet 1998 óta adják át azoknak a személyeknek, akik az operettkirálynak tartott Kálmán életművének a halhatatlanságán dolgoztak. Peller előtt olyan rangos művészek kapták már meg a díjat többek között, mint Zentai Anna, Oszvald Marika, Kállay Bori és KERO.


-Nagyon szépen köszönöm ezt a megtisztelő elismerést. Most egy kicsit zavarban vagyok, de akik ismernek azok tudják, hogy nekem az operett a szerelmem és a legfontosabb dolog az életemben. Próbálom mindenkivel megszerettetni ezt a műfajt, de szerencsére egyre kevesebb olyan ember van, aki ne szeretné. Kálmán Imre munkásságát nagyon nagyra tartom és a lányával, Kálmán Yvonne-nal is nagyon jó kapcsolatban vagyunk- köszönte meg a rangos elismerést Károly, amit a mester szülővárosában, Siófokon vehetett át. 

Kapcsolódó Cikkek