EUR: 325,62 Ft
CHF: 294,14 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Sport

Rasszista edzőt igazolt a Videoton?

A Videoton vezetősége problémás edzőt szerződtetett a labdarúgócsapat élére – írja az ulloi129.hu. Henning Berg helyére ugyanis az a szerb Marko Nikolic érkezett, aki már többször keveredett rasszista botrányba.

A 37 éves szakember még az Olimpia Ljubljana edzőjeként 2016-ban szerb rasszista szlenget használva „fekete idiótának” nevezte játékosát, Blessing Eleke-t, mivel szerinte a nigériai játékos túlzottan örült egy utolsó percben szerzett egyenlítő góljának. Az eset után a klub vezetése erős érzelmi felindulással magyarázta a történteket, ám a szlovén szövetség hét meccses büntetést szabott ki az edzőre.


A klub ezt követően – mindössze három hónap után – felbontotta Nikolic szerződését. Nem a ljubljanai az első botránya a mesternek: 2014-ben a Partizan Belgrad szurkolóinak egy része egyértelműen rasszista indíttatással magyarázta, hogy az általuk az év játékosának választott Ismael Béko Fofanát rendszeresen kihagyta a csapatból. Szerb lapok szerint az új tréner mintegy 740 millió forintot kereshet majd Fehérváron.

Kapcsolódó Cikkek